Verdens lengste flyreise

Singapore Airlines planlegger å starte verdens lengste kommersielle flyrute på nyåret.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For deg med angst for flyseter og lange flyreiser, ligger ikke den planlagte ruten mellom Singapore og Los Angeles an til å bli noen favoritt. Singapore Airlines (SIA) planlegger å starte opp direkteflygning mellom de to byene på nyåret, og flytiden er beregnet til å vare opp til 18 timer.

A340-500 heter flyet som gjør det mulig å sette nye rekorder i lange passasjerreiser uten mellomlandinger.
A340-500 heter flyet som gjør det mulig å sette nye rekorder i lange passasjerreiser uten mellomlandinger. Vis mer


Det er selskapets nye Airbus A340-500 som skal gjøre denne langruten mulig, det sa en talskvinne for SIA til AFP i september. Selskapet har per i dag en rute mellom byene, men den har innlagt stopp i Tokyo eller Taipei.

Verdens lengste

Ruten vil bli den lengste nonstop passasjerruten i verden, med mellom 16 og 18 timers flytid. Ifølge SIA holdes dagens rekord av Continental Airlines på ruten mellom New York og Hong Kong – en flytur som tar like under 16 timer.

Det går også rykter i bransjen om at Thai Airways med samme flytype, planlegger ultralange flygninger mellom Bangkok og Chicago, men ikke før i 2005.

 • Les mer om A340-500
 • Skroll ned for mer.

  Andre lange flyruter

  KLM skal snart starte direkterute fra Amsterdam til Cape Town i Sør-Afrika – en flytur som tar drøye 11 og en halv time. Ruter fra London til Los Angeles tar også omkring 11 timer nonstop (British Airways). London – Singapore med Qantas er av de lengste med nesten 13 timers flytid. Til sammenligning går en av de lengste direkterutene fra Oslo til New York, og tar kun åtte timer, halvparten av verdens lengste ruter i dag.

 • Mer om direkteruter fra Norge (fra mars i år – forbehold om endringer etter denne dato.)
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer