Verdens lengste taubane

Livet henger i en tykk kabel. Gondolvognen svever over regnskogen. Turen fra Cairns til Kuranda er et mål i seg selv.Tekst og bilder: Sindre Storvoll

Publisert
Sist oppdatert

En liten mil nord for Cairns starter Skyrail Rainforest Cableway. Med sine 7,5 kilometer er den verdens lengste taubane med gondolvogner på. To ganger har den blitt kåret til Australias beste attraksjon. For regnskogen i fugleperspektiv gir utsikten og opplevelsen vinger å gå på.

 • Se bildene fra turen
 • Million år gammel regnskog

  Over 100 gondoler sirkulerer over frodig regnskog som en skiheis på sommertid. Selv uten mellomfag i biologi, er det lett å la seg fascinere av floramangfoldet. Noen av trærne strekker seg 50 meter over bakken, mens andre planter har slektstre som er en million år gamle. Det er som om man venter på å se en brontosaurus (langhalset dinosaur) stikke hodet opp i det massive landskapet.

  Planter som kan drepe

  Første stopp fra Cairns, Red Peak Station, har 175 meter med gangvei rundt i regnskogen. Her anbefales en guidet omvisning som gir en lystig innføring i utradisjonelle planter som kan gjøre blind, lamme, drepe eller (heldigvis) lege. Har du ikke respekt for naturen fra før, får du det her.

  Andre stopp, Barron Falls, har et informativt biologisk senter (Interpretative center) og gode utkikksposter over det som i regnsesongen (desember-mars) er en enorm foss. I november sildrer en liten bekk ned fjellsidene.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer