Verdens mest harry suvenirer?

Se hva folk kjøper!

TIL BRUDEPARET? Aruba er kjent som en "honeymoon-island" og mange par gifter seg på øya. Dette er jo den perfekte rammen til bryllupsbildet! Foto: Silje Ulveseth
TIL BRUDEPARET? Aruba er kjent som en "honeymoon-island" og mange par gifter seg på øya. Dette er jo den perfekte rammen til bryllupsbildet! Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Suvenir (fra fransk souvenir, det vil si «minne») er en gjenstand som er et minne for det gjenstanden er knyttet til. Som oftest et spesielt sted, men også en hendelse, en opplevelse, en venn eller noe annet.

De fleste suvenirer er imidlertid masseproduserte pyntegjenstander som blir solgt til turister som hyggelige minner, gaver eller samleobjekt fra reisemålet de besøker. Slike turistsuvenirer har som regel motiv fra noe typisk ved stedet og mye kan betraktes som kitsch, det vil si dårlige etterlikninger av noe kunstnerisk.»

Det er vanskelig å si seg uening med Wikipedias beskrivelse av suvenirer, for det skjer noe rart med oss i det vi kommer til «sydenland». Plutselig får vi et ekstremt behov for å kjøpe en t-skjorte som vi aaaaldri kommer til å bruke.

Les også: Her havner de verste turistbildene

Mange fristelser

Vi kjøper kopper, krus, lommekniver, flagg, vimpler, ja, til og med badebukser med Eiffeltårnet, som er plassert akkurat der gylfen skal være. Veldig stilig og superfestlig.

Miniatyrmodeller av kjente turistattraksjoner? Klart vi ha det! Det passer jo perfekt på peishylla, eller i peisen.

Her kan du se DinSides suvenir-favoritter fra Aruba. Vi måtte nesten betale overvekt på flyet hjem, for her var det mange fristelser!

Noe for deg?

Les også: Her havner solbrentofrene - se bildene

Har du en favoritt-suvenir? Send gjerne bilde av herligheten(e) med en beskrivelse til journalisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer