Verdens mest hjemsøkte steder

Her finner du dine verste mareritt. Se liste og video.

Publisert
Sist oppdatert

Fylt med mystikk og legender, har gamle slott alltid vært populære reisemål for de som liker historie og arkitektur. Du som har besøkt et gammelt slott, kan ikke nekte for den magiske stemningen som omgir disse gamle steinkolossene. Århundrer med glemt historie er gjemt i veggene.

Gamle slott er populære å leie for gedigne bryllup og andre selskaper, fordi de gjerne ligger i flotte omgivelser. Men de har ofte en historie fylt av død, fordervelse og grusomme handlinger.

Tower of London. Foto:sxc.hu
Tower of London. Foto:sxc.hu Vis mer


Det er en grunn til at middelalderen blir omtalt som en "mørk" tidsepoke. Tortur var en helt vanlig ting på disse tider og slott ble konstruert for flere grunner enn å huse dem som satt ved makten.

De ble rigget som fengsler, torturkamre og steder for henretting, alt etter ønsket til dem som satt i slottets høyeste stol. Slottene var ofte vitne til uante dimensjoner av grusomheter, som skulle spre frykt og terror blant folk flest.

Mange døde på disse stedene, og reiser du til et av dem, kan det hende du støter på sjelen til noen som ble drept her...

Her er listen med videoer fra noen av de mest fryktinngytende slottene som eksisterer:

Chillingham Castle, Northumberland, England

Langt inne på det engelske bondelandet har Chillingham slott vært i Earls Greys eie siden 1200-tallet. Cullingham er kjent for å være det mest skumle og hjemsøkte slott av alle.

Flere spøkelser sies å bo her, blant annet "Blue Boy", som går igjen i "det rosa rommet".
Ved midnatt kan skrik og hjerteskjærende rop høres fra et hull i veggen. Når ropene blir borte, sies det at et skjær av blått lys åpner seg og figuren av en gutt vil nærme seg sengen.

Under en oppussing av slottet ble beinrester fra en ung gutt og filler av blå klær funnet i veggen hvor ropene kommer fra.

Et annet gjenferd som går igjen her, er Lady Mary Berkerly. Det sies at du kan høre nattkjolen hennes som dras over gulvet når hun går gjennom korridorene og leter etter mannen sin. Mannen stakk av med søsteren for lenge siden.

Det mest kjente spøkelset er likevel den kjente torturisten John Sage. Mannen som blir regnet som den mest utspekulerte og grusomme av alle gjennom tidene, og sørget for at 97 prosent av alle fangene som gikk inn i slottet aldri kom ut igjen.

På nett: Chillingham Castle

Tror du ikke på spøkelser, ja så se på snutten under...


Tower of London

The Tower of London ved bredden av Themsen er et annet kjent slott. Det blir besøkt av tusenvis av turister hvert år.

Med 400 år fulle av grusom historie, vold og henrettelser, er det ikke rart at dette slottet blir regnet som å være et av Englands mest hjemsøkte steder. Det er også landets eldste borg og fengsel.

Et av slottets mest kjente gjenferder er Anne Boleyn, den kjente hustru av Henry VIII. Henry hugg hodet av henne inne i slottet i 1536. Det sies også at spøkelset etter Lady Jane Grey bor i slottet.

Mange har sett spøkelsesvogner her og hunder er redd for i det hele tatt å komme i nærheten av Salttårnet, hvor de kongelige ble plassert før henrettelser.

Se hvordan spøkelsene ble til ved Tower of London under:


Edinburgh Castle, Scotland

Et annet notorisk hjemsøkt sted er Edinburgh Castle. Over en million besøkende kommer hit hvert år. Edinburg er også en av Storbritannias mest beryktede byer. Slottet er bygget høyt oppe på en død vulkan og er kjent for å ha blitt angrepet og gjenreist flerfoldige ganger.

Det sies at slottet blir hjemsøkt av en enslig sekkepipeblåser, en hodeløs trommemann og rastløse sjeler som franske fanger fra Sjuårskrigen og fanger fra den amerikanske revolusjonskrigen.

Den enslige pipemannen kan fortsatt høres når han blåser i vei i de hemmelige tunnelene under slottet og mange har sett en spøkelseshund på hundekirkegården inne på slottet.

På nett: Edinburgh Castle

Windsor Castle

Et av den britiske dronningens mange bosteder, Windsor Castle, sies å ha mange gjenferder. Noen mener til og med de har sett spøkelset etter Henry VIII løpende gjennom gangene og stønne klagende.

Et annet spøkelse som sies å gå igjen her er Saxon Hunter Herne, som reddet kongens liv da han kastet seg selv foran en hjort og ofret seg selv. Han vandrer fortsatt på premissene sammen med jakthundene sine.

Vitner sier også at de ser gjenferdet etter Dronning Elizabeth i vinduet på Deans Cloister og i det kongelige biblioteket. Hun går visstnok i en svart nattkjole med et sjal i samme farge over skuldrene.

På nett: Winsor Castle

Se video fra slottet under:


Berry Pomeroy Castle

Ruinene av det gamle slottet Berry Pomeroy har rykte på seg for å være hjemsøkt på det verste. Slottet har mange legender.

Folk sier at det er hjemsøkt av spøkelset til Margaret Pomeroy, som ble fengslet av sin sjalu søster og til slutt sultet i hjel. Søstrene var forelsket i samme mann. Margarets spøkelse blir kalt "The White Lady".

Det sies også at datteren til Norman Lord ble voldtatt av sin egen far på slottet. Avkommet ble kvalt til døde av enten faren eller datteren i et av slottets rom. "The blue Lady" er trodd å være spøkelset av jenta som ble voldtatt.

På nett: Berry Pomeroy Castle

Warwick slott. Foto: Wikipedia.com
Warwick slott. Foto: Wikipedia.com Vis mer


Warwick Castle, England

Warwick-slottet er kjent for sitt hjemsøkte Watergate Tower - også kalt spøkelsestårnet. Slottet ligger med flott utsikt over elven Avon.

Det mest kjente spøkelset her er Sir Fulke Greville. Han går igjen sammen med sin tjener, som stakk ham til døde i 1628. De kan sees igjen i bildet av Sir Fulke Greville, som henger over peisen i stuen og stadig fyker ut i rommet...

På nett: Warwick Castle.

Ballygally Castle, Irland

Sies å være det mest hjemsøkte slottet i Nord-Irlands Antrim-distrikt. Flere spøkelser skal befinne seg her. Et av dem, Lady Isobel Shaw, går rundt og banker på dørene til gjester og forsvinner når dørene åpnes.

Lady Isobel Shaw syntes dette er morsomt, etter at hun ble låst inne på rommet sitt av sin ektemann og utsultet. Hun endte sitt liv ved å hoppe i døden ut vinduet.

I dag er slottet et hotell.

På nett: Ballygally Castle

Dragsholm sSot, Danmark

I dag er Dragsholm slott et hotell, men en gang i tiden bodde det folk der som fortsatt "bor" der. Flere gjenferder sies å gå igjen her.

Et av dem er "den grå damen", som sies å være et vennlig spøkelse. Et annet er den "hvite damen", som var uttro med en mann av lavere klasse og derfor ble fengslet av sin egen far.

Et skjelett med en hvit kjole ble funnet i slottet på 30-tallet. Det tredje spøkelset her sies å være jarlen av Bothwell, som satt i fengsel her i fem år før han døde. Han sies å komme igjen med sin hest og kjerre på hovedplassen inne i slottet.

På nett: Dragsholm Slot

Se video fra Dragsholm Slot her:


Bran Slott, Transylvania, Romania

Kanskje bedre kjent som Draculas slott, var Brad slott en gang residens av Prins Vlad Tepes.

Han regjerte Transilvania med terror på 1400-tallet, og var inspirasjon til Bram Stokers "Dracula". Tusenvis av morbide ting tok sted her.

Slottet er nå til salgs.

På nett: Draculas slott

Draculas slott
Draculas slott Vis mer


Leeds Castle, Kent, England

Slottet i Leeds er et av Englands flotteste og er over 1000 år gammelt.

Her går en stor svart hund igjen, som sies å være dødens ånd. Hunden skal visstnok terrorisere slottet på det verste. Mange kjente historiske personligheter har bodd her, men ingen av disse er rapportert sett igjen.

Mange av slottene er populære blant spøkelsesjegere, turister og andre nysgjerrige som håper å få se et ekte spøkelse. Noen av slottene er også åpne for utleie til fester og overnatting. Så hvis du ikke klarer å styre deg, reis til et av disse stedene, book deg inn for en natt og se hva som skjer...

På nett: Leeds Castle

Kilde: Atypical Events


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer