Verdens mest populære museer

Kunstinteressert eller ikke - du kan i alle fall skryte over å ha vært der ...

Publisert
Sist oppdatert

De mest populære museene i verden er gjerne noen av de største turistattraksjonene i hjembyene sine. Ekte kunstinteressert eller bare nysgjerrig på hva alt oppstyret rundt disse museene egentlig dreier seg om?

Det kan være mange grunner til å besøke de mest populære museene i verden. Om ikke for annet, enn for å kunne skryte av det overfor naboen som kanskje ikke har sett annet enn utsiden av Nasjonalgalleriet.

Verdens mest populære museer

Verdens mest populære museer

  1. Verdens mest populære museer


Det er nettsiden TripAdvisor som har kommet med listen over de mest populære museene i verden - basert på antall museklikk på de enkelte museene på nettsiden.

- Disse museene er destinasjoner i seg selv, ettersom turister enkelt kan vandre rundt i dem i minst en dag, sier Michele Perry, kommunikasjonsdirektør i TripAdvisor. Dette er en topp ti kontrolliste for å få sett de flotteste kunstverkene i verden.

Her er verdens ti mest populære museer

Norske museer

Norge er ikke representert på listen over de beste museene. Vi har sjekket listen over Norges største attraksjoner, og ser her at det best besøkte museet i Norge ikke har så veldig mye med kunst å gjøre: Holmenkollen med Skimuseet er nemlig både den største turistattraksjonen her til lands, og Skimuseet blir dermed det best besøkte museet.

Den største kunstattraksjonen her til lands kan vel sies å være Vigelandsanlegget, som kan sies å være en stor, utendørs kunstutstilling. På grunn av anleggets natur, er det umulig å telle antall besøkende, men man antar at dette er den største turistattraksjonen vår. Den offisielle mesteren er Holmenkollen og Skimuseet, med 643.620 registrerte besøkende i sommersesongen 2007, som løper fra 1. mai til 31. august.

Mest populære norske museer. Plassering henviser til rangering på listen over Norges best besøkte attraksjoner.

PlasseringMuseumBesøkende
1.Holmenkollen og skimuseet643620
11.Nasjonalgalleriet, Oslo222460
15.Frammuseet, Oslo187076
17.Kon-Tiki museum, Oslo160583
18.Polarsirkelsenteret, Saltfjellet156327
19.Norsk folkemuseum, Oslo154722


Her er verdens ti mest populære museer

Kilder: Bild, Forbes, Innovasjon Norge


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer