Verdens mest populære museer

Kunstinteressert eller ikke - du kan i alle fall skryte over å ha vært der ...

Publisert
Sist oppdatert

De mest populære museene i verden er gjerne noen av de største turistattraksjonene i hjembyene sine. Ekte kunstinteressert eller bare nysgjerrig på hva alt oppstyret rundt disse museene egentlig dreier seg om?

Det kan være mange grunner til å besøke de mest populære museene i verden. Om ikke for annet, enn for å kunne skryte av det overfor naboen som kanskje ikke har sett annet enn utsiden av Nasjonalgalleriet.

Det er nettsiden TripAdvisor som har kommet med listen over de mest populære museene i verden - basert på antall museklikk på de enkelte museene på nettsiden.

- Disse museene er destinasjoner i seg selv, ettersom turister enkelt kan vandre rundt i dem i minst en dag, sier Michele Perry, kommunikasjonsdirektør i TripAdvisor. Dette er en topp ti kontrolliste for å få sett de flotteste kunstverkene i verden.

Her er verdens ti mest populære museer

Norske museer

Norge er ikke representert på listen over de beste museene. Vi har sjekket listen over Norges største attraksjoner, og ser her at det best besøkte museet i Norge ikke har så veldig mye med kunst å gjøre: Holmenkollen med Skimuseet er nemlig både den største turistattraksjonen her til lands, og Skimuseet blir dermed det best besøkte museet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer