Verdens naturunderverker

Norske fjorder ute av kampen om å bli kåret til et av verdens syv naturunderverk.

Urinnvånerne i Australia ser på Uluru som Australias hjerte. Den røde steinen, også kjent som Ayer's Rock, vil bli stengt for turister innen oktober 2011, av miljømessige og kulturelle hensyn. Nå er den gigantiske sandsteinen kandidatet til å bli kåret til et av verdens syv naturunderverk. Foto: Falk Schaaf
Urinnvånerne i Australia ser på Uluru som Australias hjerte. Den røde steinen, også kjent som Ayer's Rock, vil bli stengt for turister innen oktober 2011, av miljømessige og kulturelle hensyn. Nå er den gigantiske sandsteinen kandidatet til å bli kåret til et av verdens syv naturunderverk. Foto: Falk Schaaf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett etter at verdens syv nye, menneskeskapte underverk ble kåret for et år siden, startet jakten på verdens mest spektakulære naturunderverker. Flere hundre kandidater ble plukket ut, deriblant Geirangerfjorden. Men etter å ha vært rangert høyt oppe i sin kategori, er nå vår egen stolthet ute av kampen om å bli titulert som et av verdens syv naturunderverker.

SE OGSÅ: Fy søren, så vakkert Norge er!

Diskvalifisert

Organisasjonen som står bak den verdensomspennende kåringen, New7Wonders, varslet tidligere i år, at Norges vakre naturunderverk kunne komme til å bli diskvalifisert fra konkurransen.

- I motsetning til mange av de 261 naturunderverkene som er kvalifisert til den andre fasen av den verdensomspennende avstemmingen, har ikke Geirangerfjorden noen offisiell støttekomité til å representere seg. Uten en støttekomité, risikerer Geirangerfjorden en rask diskvalifisering, uttalte kommunikasjonsdirektør Tia B. Viering i New7Wonders, i en pressemelding tidligere i år.

Uttalelesen fra New7Wonders tok ikke nattesøvnen fra norsk reiselivsbransje, som mente konkurransen ikke var særlig viktig for Geirangerfjordens omdømme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer