Verdens nordligste golfturnering til Svalbard

Svalbard blir neste års destinasjon for deltakerne i isgolfturneringen Drambuie World Ice Golf Championship 2004.

Tidligere har isgolfmesterskapet blitt arrangert på Grønland, men i 2004 er stedet Svalbard. Foto: Drambuie.com
Tidligere har isgolfmesterskapet blitt arrangert på Grønland, men i 2004 er stedet Svalbard. Foto: Drambuie.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turneringen Drambuie World Ice Golf Championship har historie tilbake til 1999 da første turnering gikk av stabelen på Grønland. Den blir nå flyttet til Svalbard og Longyearbyen for sitt femte turneringsår, etter skuffende avlysninger på grunn av dårlig vær på Grønland i fjor. For de lokale reiselivsarrangørene på Svalbard er dette en stor seier i konkurranse med Alaska, Russland, Canada, Island, Grønland og fastlandsnorge.

Særregler

Denne golfturneringen er ikke helt som andre golfturneringer. Her har hundesleder forkjørsrett på banen, og utøverne blir varslet om isbjørn med skudd fra signalpistoler.

For at spillerne skal kunne se golfballene, må de være oransje for å gi kontrast til den hvite greenen. Golfkøllene må ha skaft av stål, slik at de takler ekstremt lave temperaturer. Normale køller vil sprekke i kulden. Antrekket er heller ikke like løst og ledig som på veltrimmede gressmatter. Deltakerne må utstyres med dunjakke, finnlandshette, snøbriller, tykke votter og pelsluer.

18 hull på Adventfjorden

Banen blir designet for turneringen, og spillet vil foregå ute på Adventfjorden, nær Spitsbergen. Arrangørene forklarer valget av Spitsbergen med den unike beliggenheten og naturen i kombinasjon med gode flyforbindelser og moderne fasiliteter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer