Verdens nordligste golfturnering til Svalbard

Svalbard blir neste års destinasjon for deltakerne i isgolfturneringen Drambuie World Ice Golf Championship 2004.

Tidligere har isgolfmesterskapet blitt arrangert på Grønland, men i 2004 er stedet Svalbard. Foto: Drambuie.com
Tidligere har isgolfmesterskapet blitt arrangert på Grønland, men i 2004 er stedet Svalbard. Foto: Drambuie.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turneringen Drambuie World Ice Golf Championship har historie tilbake til 1999 da første turnering gikk av stabelen på Grønland. Den blir nå flyttet til Svalbard og Longyearbyen for sitt femte turneringsår, etter skuffende avlysninger på grunn av dårlig vær på Grønland i fjor. For de lokale reiselivsarrangørene på Svalbard er dette en stor seier i konkurranse med Alaska, Russland, Canada, Island, Grønland og fastlandsnorge.

Særregler

Denne golfturneringen er ikke helt som andre golfturneringer. Her har hundesleder forkjørsrett på banen, og utøverne blir varslet om isbjørn med skudd fra signalpistoler.

For at spillerne skal kunne se golfballene, må de være oransje for å gi kontrast til den hvite greenen. Golfkøllene må ha skaft av stål, slik at de takler ekstremt lave temperaturer. Normale køller vil sprekke i kulden. Antrekket er heller ikke like løst og ledig som på veltrimmede gressmatter. Deltakerne må utstyres med dunjakke, finnlandshette, snøbriller, tykke votter og pelsluer.

Innpakkede golfspillere med orange baller og stålkøller - se opp på Svalbard i april. Foto: Drambuie.com
Innpakkede golfspillere med orange baller og stålkøller - se opp på Svalbard i april. Foto: Drambuie.com Vis mer


18 hull på Adventfjorden

Banen blir designet for turneringen, og spillet vil foregå ute på Adventfjorden, nær Spitsbergen. Arrangørene forklarer valget av Spitsbergen med den unike beliggenheten og naturen i kombinasjon med gode flyforbindelser og moderne fasiliteter.

Det er heller ikke akkurat som å spille vanlig golf dette; både underlag og temperaturer påvirker spillet. Arrangørene beskriver det som å spille på marmorgulv, å slå baller på snø og is. Dessuten påvirker den kalde luften ballenes flyveevne. De går kun 80 prosent av normal lengde, og banenlengden er derfor redusert med 25 prosent.

Dato

Turneringen går av stabelen mellom fredag 2. april og søndag 4. april neste år, og profesjonelle golfspillere fra hele verden vil delta.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer