Verdens nordligste jazzfestival

På Svalbard kan du ta del i verdens nordligste jazzfestival.

Publisert
Sist oppdatert


Jazzfestivalen er den 6. i rekken, og går av stabelen 30. januar. Åpningsartistene er Ole Edvard Antonsen og Atle Halstensen. Festivalen går over fire dager, og rundes av med en jamsession på Kroa den 2. febuar.

Svalbard og Spitsbergen Travels leder Ulf Prytz fikk prisen Årets Veiviserpris da reiselivsnæringen i regi av HSMAI kåret sine prisvinnere tidligere denne uken. Svalbard hadde en stor økning i antall tilreisende i året som gikk. Høysesongen for turister på Svalbard er mars/april - noe som gjenspeiles i prisene. Så har du mulighet og lyst til å oppleve 78° nord i det spesielle lyset som preger mørketiden, kan tiden rundt Polarjazzen være et godt alternativ. Overnattingen er også billigere om du unngår høysesongen.

Det ble innført restriksjoner på scooterkjøringen på Svalbard i fjor sommer, men dette skal ifølge reiselivsnæringens representanter på reiselivsmessa, ikke ha noen betydning for turister som ønsker å utforske Svalbard fra scootersetet. Det som det imidlertid hersker full debatt om på Svalbard for tiden, er kravet om hjelmbruk for scooterkjørere som ble innført på 1. juli i fjor. Problemene med hjelmbruken er at det øker faren for forfrysninger i ansiktet, og det vanskeliggjør bruk av rifle - som er et nødvendig sikkerhetskrav ved ferdsel utenom bosettingene på Svalbard.

Gå til neste artikkel
Tilbake til hovedartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer