Verdens nyeste fly

Se Boeings gigant 747-8, verdens lengste passasjerfly.

VERDENS LENGSTE: Her ser du verdens lengste passasjerfly, selv om Boeing 747-8 ikke rommer flest passasjerer. Foto: Boeing
VERDENS LENGSTE: Her ser du verdens lengste passasjerfly, selv om Boeing 747-8 ikke rommer flest passasjerer. Foto: Boeing Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar viste vi deg hvilke fly som sannsynligvis blir det neste du reiser med. Storselgerne fra Airbus og Boeing er ikke de største gigantene, men nå viser amerikanerne frem en virkelig sværing.

Verdens nyeste fly

Boeing 747-8 ble i helgen vist frem som "verdens nyeste fly", som selskapet kaller den nye jumbojeten. De første interkontinentale 747-8 skal leveres i slutten av 2011. Denne må konkurrere mot Airbus gigantiske dobbeltdekker, A380, som rommer langt flere passasjerer. 747-8 er ikke større enn A380, men det er lengre.

747-8 kan romme 467 passasjerer i et typisk treklasse-oppsett. Det er 5,6 meter lengre enn forgjengeren 747-400, og måler 73,6 meter. Vingespennet er 68,5 meter, mens flyet rager 19,4 meter over bakken.

Inspirert av Dreamliner

Nytt interiør er en av bonusene for passasjerene, det er inspirert av det mye omtalte interiøret i Dreamliner. For eksempel med den spesielle stemningsbelysningen og en type vinduer som gir inntrykk av bedre utsikt. Det er det forøvrig flere flymodeller som nå er inspirert av dette, lenge før Dreamliner er satt i ordinær drift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer