Verdens råeste berg-og dalbaner!

De fleste av oss har et forhold til berg-og dalbaner. Enten liker man dem eller så er man livredd. Du trenger ikke bruke tid på oversiktene i denne artikkelen hvis du ikke liker et skikkelig sug i magen!

Publisert

Vi har funnet frem til de råeste berg-og dalbanene i hele verden! Er du "rollercoaster-fan"? Ta en kikk på listene og se om du finner akkurat din steel-coaster!

Berg-og-dalbane-ferie?

De aller fleste store "rollercoasters" ligger i USA. Vi har riktignok funnet frem til to store baner som ligger i Storbritannia og i Japan, men det er ingen tvil om at det USA som er landet hvor du finner de aller råeste banene!

Ikke bestemt ferien enda?

Kanskje du skal satse på en berg-og dalbaneferie i USA? Banene vi har funnet frem til ligger spredt: Ohio, California, Pennsylvania, Massachusetts, Virginia, Las Vegas, New York og Minnesota! Et perfekt utgangspunkt hvis du f.eks. vil kombinere med den etterlengtede bilferien i bilens store hjemland.

Råeste ut fra hvilke kriterier?

Vi valgte å se på banene ut fra fire kriterier: Først så vi på hvor lange banene var - ingenting er vel mer kjedelig enn at turen er over rett før den har begynt? Deretter så vi på hvilke baner som hadde høyest fall, altså hvilke som gir deg mest kiling i magen. Så kastet vi oss over hvilke baner som er de høyeste. La oss si det slik: Vi finner baner her som definitivt ikke egner seg for deg med høydeskrekk. Til slutt fant vi ut av hvilke baner som var de aller raskeste. Noen G skal man jo tåle....

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer