Verdens råeste fallskjermhopp

Liker du utsikten fra toppen av et fjell, vil du garantert like dette.

Publisert
Sist oppdatert

Du er en av de som alltid har drømt om å kaste deg hemningsløs ut av et fly i flere tusen meters høyde. Hjertet ditt hopper av tanken på å falle kraftig, men kontrollert ned mot jorden i en fart som tar pusten fra deg? Da må du lese dette.

Forbestraveler.com har samlet sammen verdens råeste fallskjermhopp. Nå har du enda en grunn til å gjøre det du alltid har drømt om - i verdens flotteste omgivelser.

Høydesjokk i Nepal

På vei opp over Mount Everest... Foto: incredible-adventures.com
På vei opp over Mount Everest... Foto: incredible-adventures.com Vis mer

Det første fallskjermtilbudet i Himalaya åpner oktober 2008. Det blir det høyeste fallskjermhoppet i verden, og du kan være med selv om du aldri har hoppet i fallskjerm tidligere. Du flyr opp i 9.000 meters høyde, altså 9 kilometer opp i lufta og 140 meter over en av verdens høyeste fjell. På grunn av høyden blir du utstyrt med ekstra oksygen og beskyttelse for kulden. Vil du være med på en opplevelse for livet vil dette
være turen for deg. For å være med på det aller første hoppet over Mount Everest må du derimot ut med over 180.000 kroner, der deler av prisen er en donasjon til en veldedighetsorganisasjon for barn - Global Angels. Vi krysser fingrene for at prisen synker betydelig etterpå.

Og kanskje får du se den avskyelige snømannen mens du svever der oppe?

Les også: Eventyr ved Everest

Naturmangfold i Indonesia

Leter du etter et gjemt og privat sted med guddommelig utsikt for ditt neste fallskjermhopp, bør du lese videre. Utsikten over Lido Lakes i Indonesia inkluderer rolig vann, to antikke vulkaner, dyrket jord, og fjell omsvøpt av tropisk skog. Dette er et perfekt tillegg til din neste tur til Bali, ettersom flyplassen på Jakarta bare er 90 minutter unna. Et tandemhopp koster mellom 750 og 900 kroner.

Landskapet i Lido Lakes er dominert av to store vulkaner. Foto: skydiveasia.com
Landskapet i Lido Lakes er dominert av to store vulkaner. Foto: skydiveasia.com Vis mer


Les også:
USA erklærer Bali som trygt
Drømmeøya Bali

Der ørkenen møter Atlanterhavet

Kast deg ut i fritt fall over den namibiske ørkenen, og nyt synet av den uberørte og vindformede sanddynene i ørkenen utenfor Swakopmund, som treffer det lyseblå Atlanterhavet i et flott fargespill. Og mens du er her kan du også ørkensurfe eller dra på sel- eller delfincruise med tilhørende champagne og østersbuffet. I området finner du også Rossmund Golf Course som er en av verdens fem eneste gressbaner i ørkenen. Tandemhoppene koster fra 1.100 kroner og oppover.

Dra på safari i Namibia

Isbreen helt på den andre siden

Kjenner du deg igjen? New Zealand er kjent for å ha et landskap som er svært likt Norge. Foto: skydivingnz.co.nz
Kjenner du deg igjen? New Zealand er kjent for å ha et landskap som er svært likt Norge. Foto: skydivingnz.co.nz Vis merDette er kanskje den utsikten som er mest variert av de nevnte. New Zealand har en av de mest majestetiske landskapene i verden, med fjell, isbreer, mørke innsjøer og antikke regnskoger som møter hverandre i et vakkert samspill. Med Skydive New Zealand lander du på en isbre, etter å ha fløyet over landets høyeste fjell Mount Cook, Lake Matheson, Tasmansjøen og de newzealandske alpene. Et tandemhopp koster 900 kroner fra 2.700 meters høyde og 1.100 kroner fra 3.650 meter.

Høydehopp på gresk

Den mindre utviklede sørkysten av Kreta har et svært så solfylt og nordafrikansk klima. Med det asurblå Middelhavet foran et robust fjellområde er dette et vakkert europeisk fallskjermalternativ. Den greske historien gjør seg synlig også her, noe som gjør fallskjermopplevelsen flerfoldig. Et tandemhopp her koster omtrent 1.650 kroner.

Hopp i Hawaii

Foto: skydivehawaii.com
Foto: skydivehawaii.com Vis merOg bli vitne til en lek mellom fjell og sand, samtidig som du ser hvalen leke seg i havet. Ja, for hva slags bedre måte finnes det å være vitne til det enorme pattedyret på enn å se det fra luften? På klare dager med stille vann kan du være vitne til det florerende livet i det gjennomsiktige havet, Pearl Harbour, Kaena Point og de massive bølgene ved nordkysten. På en flyplass rett utenfor Waikiki tilbyr Skydiving Hawaii tandemhopp til 1.130 kroner.

Les også:
Aloha fra Hawaii
Disney bygger resort på Hawaii

Kast deg i det Down Under

Vi holder oss til de eksotiske reisemål og avslutter med Yarra Valley Winery i Australia. Rett utenfor Melbourne ligger denne dalen og vingården. For to personer, altså tandemhopp for deg og en venn, må du ut med 5.900 kroner, nesten 3.000 kroner per person for et hopp fra 3.050 meters høyde. Prisen inkluderer da sikkerhetsinstruksjoner på forhånd og lunsj med et glass vin i etterkant av hoppet.

Les også: Tre ukjente perler i Australia

Det tørre slettelandet ved Melbourne er perfekt for fallskjermhopp Foto: melbourneskydivecentre.com.au
Det tørre slettelandet ved Melbourne er perfekt for fallskjermhopp Foto: melbourneskydivecentre.com.au Vis mer


Fremdeles usikker? Prøv en fallskjermsimulator

Og her er de mest dødelige ekstremsportene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer