Verdens rareste ølsorter

Publisert
Sist oppdatert

Øl, øl og mere øl...

Øl er verdens beste leskevæske for svært mange, og det finnes et utall varianter. Mørkt guinnessøl, bringebærøl, kirsebærøl, lager, lettøl, alkoholfritt øl, elefantøl, øl med sitronsmak, kalorifattig øl...

Men vi kom over en blogg som presenterte de ti rareste ølbryggene i verden. Det finnes tydeligvis ingen grenser for kreativiteten når det gjelder å brygge øl. Noen av disse kunne vi godt tenke oss å smake, mens andre ville vi latt bli stående på bardisken, gitt. har du lyst til å smake melkeøl? Og er det egentlig ålreit å produsere øl for barn?

Verdens rareste ølsorter

Her er listen over verdens ti rareste ølsorter:

Øl til bikkja

Hunden er som kjent menneskets beste venn, og når du er så glad i øl, hvorfor skal ikke bikkja også få smake? Et nederlandsk bryggeri har lansert ølet Kwispelbier, som er et alkoholfritt øl laget spesielt for hunder. Ingrediensene er blant annet malt og oksekjøtt! Ølet er utviklet av en hundeeier som ønsket å kunne dele en flaske iskald øl med sin jakthund etter endt jakt. Ølet kan nemlig også drikkes av mennesker. Men øl med oksekjøttsmak??? Det finnes et annet bryggeri som også lager øl til hunder. Dette ølet, Happy Tail Ale, er også alkoholfritt, og tilsatt vitaminer som er viktige for hunder.

Verdens rareste ølsorter


Simpsons øl

I The Simpsons verden drikker alle Duff Beer, og det finnes faktisk et øl ved samme navn i den virkelige verden. Meksikaneren Rodrigo Contreras lager Duff Beer i Mexico, men ølelskere regner med at han snart vil bli stanset av 20th Century Fox, som på slutten av 90-tallet saksøkte britiske Daleside Breweries for sitt brygg som ble kalt Duff. Duff betyr nemlig "mørk" på gælisk. Det hjalp ikke, 20th Century Fox tvang bryggeriet til å endre navnet.

Øl gjør deg slankere

Verdens rareste ølsorter


Pizzaøl

Den amerikansk pizzeriaeieren Tom Seefurth fikk ideen om å lage et øl smakstilsatt med pizzaens ingredienser: tomat, basilikum, hvitløk og oregano. Nå produseres Tom Seefurth's Pizza Beer for salg, og Tom har fått mye oppmerksomhet i USA. Men om ølet er godt, det står det ingenting om.

Verdens rareste ølsorter


Øl for blinde

Düsseldorf-bryggeriet Uerige har lansert et øl med blindeskrift på flasken. Kjent for alle synshemmede, som dermed kan finne ut hva slags brygg de faktisk drikker, uten å måtte spørre noen andre.

Verdens rareste ølsorter


Verdens sterkeste øl

Gjett hvor sterkt verdens sterkeste øl er? 11,5 prosent alkohol? Nei. 25 prosent! Sånn cirka dobbelt så sterkt som vin er ølet Sam Adam's Utopias, som brygges i begrenset antall av The Boston Beer Company. Ølet koster cirka 630 kroner flasken, og er dermed også et av verdens dyreste øl. Det er ment å nytes omtrent som en konjakk, altså etter maten. Det er bare produsert 8.000 flasker av Utopias, ifølge ananova.com.

Verdens rareste ølsorter


Øl for barn

Ja, dette ølet er selvsagt alkoholfritt. Det er et japansk bryggeri som har lanseret Kidsbeer, som smaker som voksenøl, men er rettet mot barn. Vil unger virkelig heller ha øl enn brus? Vel, hvis japanske barn har valget mellom kald grønn te eller dette, så... Kidsbeer selger 75.000 flasker i måneden i Japan.

Vitaminøl

Verdens rareste ølsorter


Ølet Stampede Beer er tilsatt b-, c-, og en rekke andre vitaminer. Den amerikanske produsenten får imidlertid ikke lov å reklamere med at dette er et vitaminberiket øl, for amerikanerne skal ikke tro det er sunt å drikke ølet, som forøvrig også er svært kalorifattig. Hmmm... er det dette ølet vi bør drikke etter trening?

Verdens rareste ølsorter


Open source-øl

Ølet for linux-tilhengerne, dette. Free Beer er verdens første open source-øl, og den er utviklet av danske studenter (hvem ellers). Oppskriften på Free Beer er basert på klassiske bryggemetoder, men tilføres en dæsj av den tropiske frukten guaraná, som skal gi ekstra energi. Oppskriften er tilgjengelig for alle, og du kan bruke Free beers design på etikettene.

Englands rareste pubnavn

Verdens rareste ølsorter


Champagneøl

Champagneprodusentene i Frankrike rynker nok på nesa av dette, men her er det altså snakk om et øl som er brygget på humle og drue. Er ikke egentlig champagne og øl best hver for seg? Uansett, det er amerikanske Krait Prestige som produserer dette brygget.

Verdens rareste ølsorter


Melkeøl

Dette ølet måtte jo bare være japansk. Bilk heter brygget, og det er en blanding av øl og melk. Høres ikke det herlig ut? Bilk markedsføres mot kvinner, for bryggeriet mener dette melkeølet med sin fruktaktige smak vil falle i god jord hos damene. Og vi som trodde japanerne ikke drakk melk i det hele tatt?

Alle bilder er hentet fra produsentenes nettsider.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer