Verdens rareste steder

Hørt om Ladonia, Sealand eller Dominion of Melchizedek? Velkommen til noen av verdens mikronasjoner ...

Publisert
Sist oppdatert

Hva er så mikronasjoner, undrer du? Jo, det er et lite, selvutnevnt land, område, territorium eller region. Landene representeres av en selvutnevnt hersker eller regent, og de har gjerne egen regjering, valuta, nasjonalsang og eget flagg.

Mikronasjonene kan like gjerne være anerkjente som egen stat, som at de ikke er det - det vil si av mikronasjonens opprinnelige hjemland. Christiania i København er et eksempel på en mikronasjon som lenge ble latt i fred, men som har begynt å få kjenne moderlandets grep de senere årene.

Vi har funnet rundt 50 mikronasjoner, fra Sverige til Australia. Her er noen av de underligste. På den annen side er mikronasjoner er ganske underlige i utgangspunktet, så det er vel strengt tatt ingen av dem som ikke er underlige ...

Les også:Christiania forsvinnerUdødelige Christiania

BjornSocialist Republik

Vi har ikke funnet noen norske mikronasjoner, men i vårt nærmeste naboland Sverige finnes det faktisk to, hvorav den ene er BjornSocialist Republik. Republikken en en 6-8 kvadratmeter stor steinblokk som ligger i Immeln-sjøen i Östra Göinge. Republikken ble proklamert den 3. august 2005, og siden den gang er det dannet en egen regjering, republikken har fått egne lover og det har vært arrangert giftemål der. Giftemålet er imidlertid ikke ansett som gyldig av den svenske staten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer