Verdens reiserekorder

Høyeste hotell, største fornøyelsespark og høyeste bilvei. Sjekk hvor du bør legge turen for en skikkelig rekordferie.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har funnet fram til 12 verdensrekordholdere innenfor reiseliv og turisme. Det er rekorder for hoteller, fornøyelsesparker, badeland, taubaner, veier og andre imponerende byggverk. Skroll deg videre ned, og bli med på en reise til verdens reiserekorder.

Skroll ned for mer.

Største fornøyelsespark

Kanskje ingen bombe, men Disney World i Florida er verdens største fornøyelsespark. Den dekker et anselig område på 12.140 hektar, eller 121,4 kvadratkilometer. Parken åpnet 1. oktober 1971, og har beholdt rekorden siden.

Klikk her for å se hvor i verden du finner Disney World.

Største innendørs vannpark

Verdens største vannpark befinner seg i folkerike Japan. Parken heter Ocean Dome, og befinner seg i byen Miyazaki på Kyushu i Japan. Vannparken er 300 meter lang, 100 meter bred og 38 meter høy. Under det enorme taket her kan du nyte badelivet på en 140 meter lang kunstig strand, laget av knust marmor fra Kina. En strandutflukt uten bølgeskvulp hører selvsagt ingen sted hjemme, så her er det datastyrte bølgeskvulp som gjør det hele litt mer naturtro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer