Verdens reneste hotell?

Best Western hotel bruker ultrafiolett lys for å sjekke rensligheten.

Hotellpersonalet skal bruke teknikker mest kjent fra politiets etterforskningsmetoder. Black light er ultrafiolett lys i et spekter som ikke oppfattes av det menneskelige øye, men som sørger for at andre objekter «lyser opp» og skaper spesielle effekter/synsinntrykk, ifølge Wikipedia. Foto: Alloverpress
Hotellpersonalet skal bruke teknikker mest kjent fra politiets etterforskningsmetoder. Black light er ultrafiolett lys i et spekter som ikke oppfattes av det menneskelige øye, men som sørger for at andre objekter «lyser opp» og skaper spesielle effekter/synsinntrykk, ifølge Wikipedia. Foto: Alloverpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste hotellrom ser ganske rene og pene ut når du låser deg inn og setter fra deg bagasjen, men det stemmer ikke alltid.

Du har kanskje hørt hva som er de mest kritiske bakteriepunktene på et hotellrom? Som for eksempel dørhåndtaket, telefonen, fjernkontrollen og lysbryterne. Dette er steder hvor alle gjestene er borti, men som ikke alltid blir vasket.

CSI-teknikker

Men det er heldigvis noen hotell som tar rengjøringen på alvor. Ikke bli overrasket dersom rengjøringspersonalet på Best Western hotell ser ut som CSI-agenter neste gang du sjekker inn, ifølge businessinsider.com

Ta forholdsregler på hotell - fire gode tips

UV-stav avslører dritt

Nå utstyres personalet nemlig med en ultrafiolett-stav for å avsløre bakterier og skitt som ikke øyet kan se i vanlig dagslys. Dette gjør de fordi en undersøkelse fra Booz & Company viser at gjester foretrekker et renslig hotell foran kundebehandling, stil og design.

Sammen med fjernkontrollen vil det heretter ligge antibac-servietter på hotellet, slik at du slipper å bekymre deg for ekle bakterier.

I løpet av dette året vil Best Western ha nye rengjøringsteknikker på alle sine 2.200 hotell i Nord Amerika. Så langt har halvparten av alle hotellene fått det.

Ifølge Best Westerns interne målinger har det nye rengjøringsregimet gjort gjestene mer fornøyde. «Black light» skal ha endret måten rengjøringspersonalet vasker, fordi UV-staven markerer bakterier som man ellers ikke får øye på.

Les også: Deler du hotellrom med disse?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer