Verdens reneste sport???

Det er verdensmesterskap i badekar-race i Canada denne uken.

Badekarparade?
Badekarparade? Vis mer
Publisert

Fire dager til ende med våt fart og vill spenning vil prege det som kaldes Canadas solstripe - Vancouver Island utenfor Vancouver på Canadas stillehavskyst - og byen Nanaimo. Er det verdens reneste sport som holder verdensmesterskap her denne uken?

Verdens badekar-racehovedstad

Nanaimo regner seg selv som verdens fremste sted for badekar-race… antakeligvis uten alt for intens konkurranse. I knøttsmå badekar-båter med en stk. fører og en stk. påhengsmotor med hele åtte hestekrefter bærer det av sted. Vel og merke dersom totalvekten for porselen og øvrig utstyr samt fører overstiger 160 kilo!

Lang "tubbe"-tradisjon

"Tubberne" som de kaller seg selv, tar konkurransen dødsens alvorlig. Her finner vi kommandører, sekretærer, kapteiner, dommere, jury…En hel liste av notabiliteter skal styre det hele i havn - bokstavelig talt. Og tradisjoner har det etter hvert blitt: Siden 1967 har badekarene sust frem over havneområdet i stadig mer avansert design. Flyteemner av blekeflasker, stabiliserende vannski på sidene… det er ikke måte på hva som er blitt gjort for å få de i utgangspunktet landfaste installasjonene sjødyktige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer