Verdens særeste monumenter

Glem verdens syv underverker – her er syv merkverdigheter.

Denne magiske vannkranen kan du finne på et vannland i Spania. Foto: Wikipedia
Denne magiske vannkranen kan du finne på et vannland i Spania. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
... hvert 20. år vil varehuset bli malt i en lysere, mindre "radioaktiv" farge for å symbolisere atomavfallets strålingsevne som stadig blir svakere.


Storslagne historiske monumenter finnes det mange av, men er det uvanlige severdigheter du er ute etter når du er på ferie, bør du lese videre.

Fra en flygende hai på hustaket, til en bil limt fast på veggen – det er bare fantasien som kan sette en grense for hvilke monument som blir reist rundt omkring i verden.

Her er en liste av noen av de særeste monumentene vi fant:

Charles La Trobe-statue i Melbourne. Foto: Wikipedia
Charles La Trobe-statue i Melbourne. Foto: Wikipedia Vis mer
Foto: Headington.org.uk
Foto: Headington.org.uk Vis mer
The Habog Facility i Nederland.
The Habog Facility i Nederland. Vis mer
David Černýs skulptur av en hengende mann i Praha. Foto: Wikipedia
David Černýs skulptur av en hengende mann i Praha. Foto: Wikipedia Vis mer
Foto: "Ekstrem parkering" av Theo Van Laar. Foto: Hahan.nu
Foto: "Ekstrem parkering" av Theo Van Laar. Foto: Hahan.nu Vis mer
"Sexy" statue fra Jeju Loveland.
"Sexy" statue fra Jeju Loveland. Vis mer


Opp ned statue av Charles La Trobe

Hvor: Melbourne, Australia og Victoria, Australia

Denne rare presentasjonen av Charles La Trobe, som var den første guvernøren av kolonien (nå staten) Victoria i Australia, fant sted i Melbourne. Installasjonen ble flyttet i 2006, og har blitt kjøpt opp av La Trobe University i Victoria.

Grifo Majico


Hvor: Cádiz, Spania

Denne ”magiske” vannkranen (se hovedbildet over) ser ut som om den flyter i lufta med utømmelig mengder med vann. Dette uvanlige monumentet kan du se på Aqualand i Cádiz, som er sør i Spania.

Flygende hai


Hvor: Headlington, Oxford, England

Denne haien ble Headingtons mest kjente beboer etter at den ”landet” på taket av 2 New High Street 9. august 1986. Skulpturen er laget av glassfiber, og er over sju og en halv meter lang.

Monument over radioaktivt avfall

Hvor: Nederland

Dette digre varehuset har blitt laget for å oppbevare atomavfall. Det har blitt malt i knallfarger med formler av Einstein og Planck. Loven i Nederland sier at alt atomavfall må oppbevares trygt i 100 år, så hvert 20. år vil varehuset bli malt i en lysere, mindre ”radioaktiv” farge for å symbolisere atomavfallets strålingsevne som stadig blir svakere.

Hengende mann

Hvor: Praha, Tsjekkia

David Černý er en tsjekkisk skulptør med oppsiktsvekkende og kontroversielle skulpturer som kan sees mange forskjellige plasser rundt omkring i Praha.

Ekstrem parkering

Hvor: Westenbergstraat, Nederland

Ekstrem parkering er et verk av kunstneren Theo Van Laar, som har fortsatt å tegne parkeringsmerker oppover en vegg med den ikoniserte bilen Mini som står parkert (eller klistret fast) til veggen. Lysene til bilen blinker til og med om natten. Se originalkilden til bildet her.

Oralsex-statue

Hvor: Jejy Island, Sør-Korea

Jeju Loveland er en utendørs skulpturpark som fokuserer på sex. Her kan turister se på 140 skulpturer av mennesker i diverse seksuelle posisjoner. Andre figurer, som store penis-statuer, kjønnslepper laget av stein og en såkalt masturbasjon-sykkel, er også å finne her.

Kilder: Wikipedia, designersdepot, jp.dk

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer