Verdens særeste monumenter

Glem verdens syv underverker – her er syv merkverdigheter.

Denne magiske vannkranen kan du finne på et vannland i Spania. Foto: Wikipedia
Denne magiske vannkranen kan du finne på et vannland i Spania. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storslagne historiske monumenter finnes det mange av, men er det uvanlige severdigheter du er ute etter når du er på ferie, bør du lese videre.

Fra en flygende hai på hustaket, til en bil limt fast på veggen – det er bare fantasien som kan sette en grense for hvilke monument som blir reist rundt omkring i verden.

Her er en liste av noen av de særeste monumentene vi fant:

Opp ned statue av Charles La Trobe

Hvor: Melbourne, Australia og Victoria, Australia

Denne rare presentasjonen av Charles La Trobe, som var den første guvernøren av kolonien (nå staten) Victoria i Australia, fant sted i Melbourne. Installasjonen ble flyttet i 2006, og har blitt kjøpt opp av La Trobe University i Victoria.

Grifo Majico

Hvor: Cádiz, Spania

Denne ”magiske” vannkranen (se hovedbildet over) ser ut som om den flyter i lufta med utømmelig mengder med vann. Dette uvanlige monumentet kan du se på Aqualand i Cádiz, som er sør i Spania.

Flygende hai

Hvor: Headlington, Oxford, England

Denne haien ble Headingtons mest kjente beboer etter at den ”landet” på taket av 2 New High Street 9. august 1986. Skulpturen er laget av glassfiber, og er over sju og en halv meter lang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.