Verdens smarteste hotell-hacks?

De beste (og rareste) løsningene på hotell-utfordringene.

HOTELHACKS: Dette er et av se smarte tipsene for hvordan du kan løse utfordringer på hotelloppholdet - som hvor du skal plassere tannbørstene til hele reisefølget dersom det ikke finnes tannglass på stedet. Slik slipper du også å legge tannbørsten på et potensielt bakteriefylt område. Foto: Kristin Sørdal
HOTELHACKS: Dette er et av se smarte tipsene for hvordan du kan løse utfordringer på hotelloppholdet - som hvor du skal plassere tannbørstene til hele reisefølget dersom det ikke finnes tannglass på stedet. Slik slipper du også å legge tannbørsten på et potensielt bakteriefylt område. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det gjøres jevnlig undersøkelser av hva kundene mener er viktig ved valg av hotell - og noen av de tingene som er viktig for nordmenn er beliggenhet, tilgang på basseng og gratis wifi.

Men det er også mye som kan irritere ved en hotellovernatting. Av egen erfaring kan vi nevne manglende knagger på badet, manglende steder å legge fra seg ting på badet, manglende strømuttak for lading - og manglende ekstra dyner og puter på rommene (ja, for hva er egentlig den irriterende greien med dobbeldyne - det er faktisk ikke alltid like kult å måtte dele dyne med kollegaen du blir teamet opp med på tur ... ikke til forkleinelse for noen ... ).

Men takket være sosiale media og det fantastiske internettet finnes det heldigvis tips og råd til hvordan du kan løse alle små og større hotellutfordringer.

Her er noen godbiter:

#1: Lukk gardinene - helt

Ingenting er vel så irriterende (eller fantastisk?) som å bli vekket av lyset som spiller på øyelokkene dine?

Om du er av førstnevnte type, kan løsningen befinne seg i klesskapet på hotellrommet - i form av en kleshenger:

Er du redd for at dette ikke skal være tilgjengelig på hotellrommet, kan du alltids gå for løsningen nedenfor - du må bare huske å legge en papirklemme i kofferten før avreise - eller en ekstra klesklype (som du vil se lenger nede i artikkelen at du kan få mer bruk for enn du kanskje ville tro).

Og ja, vi kan også anbefale buksehengeren som håndklehenger - da kan det også faktisk hende at håndkledet tørker mellom hver bruk ...

Papirklemmer kan også brukes til flere andre smarte ting - som du kan få inspirasjon til i denne artikkelen - men vi kan nevne mobilstativ som en av tingene.

#2: Hvor skal du legge tannbørsten?

Det kan ofte være sparsommelig med kopper og glass på et hotellrom, og dersom du ikke foretrekker å legge tannbørsten tilbake i toalettmappa etter bruk så kan gode råd være dyre ... eller billige.

Her er to løsninger på det samme problemet. Det første krever at du tar med deg rekvisita hjemmefra, mens det andre kun krever at det finnes pappbeger på stedet.

Hint for deg som ikke helt skjønner greia med å snu koppen på hodet i stedet for å bruke den rett vei og sette tannbørsten oppi: overbalanse og velt ...

#3: Unnslipp klissete fjernkontroller

Fjernkontroller er en av mange steder på hotellrommet som potensielt kan være befengt med både kliss og bakterier. Det er mange måter å slippe å måtte ta på fjernkontrollen på - den letteste er kanskje å ikke bruke den ...

Men om det ikke er et alternativ så er noen av tipsene i sosiale media å tre en eller annen form for plastpose eller liknende utenpå fjernkontrollen - for eksempel plasten som er utenpå engangsbestikk, plasten utenpå papir- eller plastkrus på rommet, eller dusjhetta.

(Personlig ville vi nok heller tatt med dusjhetta hjem - den kan brukes til mye smart!)

#4: Få fart på klestørken

Om du er borte over flere dager eller uker, kan det selvsagt skje at du må skylle opp en skjorte eller to. Men hvordan tørke klesvasken på mest effektiv måte?

Her er en heller oppfinnsom måte å få fart på klestørken på - bokstavelig talt!

#5: Behold strømmen på

På de fleste hotellrom i dag må du plassere romkortet ned i en lomme for at lyset skal skrus på - og mange steder kuttes da følgelig strømmen når du går ut av rommet og må ta kortet med deg. Dette vil da medføre at eventuell lading av telefoner, nettbrett eller liknende også avsluttes den tiden du er ute - og det kan ofte være upraktisk.

Men du kan ha løsningen i lommeboka - eller du kan tilpasse et blad, en brosjyre eller liknende som kanskje finner på rommet. Sett et hvilket som helst annet kort, visittkort eller liknende ned i åpningen for romkortet - og dingsene dine vil lade mens du er nede til frokost.

En annen variant kan være å finne stikkontakten der minibaren er koblet til: Den vil være unntatt strømsparekretsen - så plugger du inn laderen din der, vil den ikke kobles ut selv om strømmen ellers i rommet kuttes.

#6: Ubegrenset ladeuttak

Er dere mange i reisefølget og er i et land hvor dere må benytte adapter, kan det utfolde seg kamp om ladepluggen. Men med denne løsningen med skjøteledning trenger dere kun en adapter - og vips så har dere ladekapasitet som tilsvarer antall uttak på skjøteledningen - kun ved hjelp av én adapter.

#7: Strykejern-mat

Er du på hotell, er det kanskje mange muligheter for å få seg en matbit, men kanskje er du (eller kontoen din) rett og slett ikke lysten på romservice eller å tømme minibaren. Kanskje er du rett og slett sugen på et hjemmelaga ostesmørbrød?

Ulempen med hotellrom kontra leilighet, er selvsagt at du som oftest ikke har tilgang på mikro eller andre stekefasiliteter, og selv om vannkokeren kan hjelpe deg både med pølser og grøt, fungerer den dårlig til å smelte ost.

Men her er det hjelp å hente fra ganske uventet hold: Strykejernet!

Vi har aldri selv benyttet strykejern på hotell - men begynner nå å se andre muligheter for bruk av denne ellers kjedsommelige gjenstanden:

Hvorfor ikke bruke det til å lage ostesmørbrød - eller speilegg?

(Vi vil påpeke at dette trikset også krever annen rekvisita - som aluminiumsfolie ...)

View this post on Instagram

Eggs a la plancha 😂::: #HotelHacks

A post shared by Tony (@tonylobianco) on

Vi holder en ørliten knapp på ostesmørbrødet - men er du klar for en utfordring så er det alltids en mulighet å prøve seg på noe mer vågalt ...

Sjekk ut denne flyhacken:

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Vis mer

Denne er for deg som er lei dårlig flymat. Enjoy!

Artikkelen ble første gang publisert i oktober 2019, men er løftet frem igjen til glede for nye lesere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer