Verdens største atlas

Boka på 30 kilo har blitt lagt ut for salg.

Verdens største atlas inneholder hundrevis av fantastiske fotografier. Foto: Mapstock.co.uk
Verdens største atlas inneholder hundrevis av fantastiske fotografier. Foto: Mapstock.co.uk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det største atlaset som noen sinne har blitt produsert, har blitt lagt ut for salg til den nette sum av 2.000 pund, cirka 21.000 kroner.

Imponerende detaljer

Den 30 kilo tunge boka, som kun har blitt utgitt i et begrenset antall på 3.000, blir beskrevet som ”den ultimate boken om vår verden”. Den er 61x47cm, innbundet i lær, med forgylte hjørner i sølv og gull, og består av 576 sider, 154 kart og 800 bilder. Se de fantastiske bildene lenger ned i bildeserien.

Alan Smith fra Global Mapping, firmaet som har produsert kartene, sier følgende om atlaset:

- Den fysiske størrelsen av atlaset er utrolig. Hele innholdet, fra kartene og teksten til bildene, er mye mer detaljert enn noe annet atlas som har blitt produsert.

Til sammen har ti kartografeksperter fra firmaet til Smith brukt åtte måneder på å sette sammen atlaset, som har over 100 bidragsytere - alle eksperter på sine områder.

Verdens største og kanskje dyreste atlas er 61x46 cm. Foto: Mapstop.co.uk
Verdens største og kanskje dyreste atlas er 61x46 cm. Foto: Mapstop.co.uk Vis mer


For samlere

Atlaset forventes å bli en stor hit blant samlere, bibliotek, velstående personer med interesse for kart, og firmaer på utkikk etter dyre gaver som de kan gi til kunder eller ansatte.

En tredjedel av de utgitte atlasene har dessuten blitt produsert med gullomslag, på grunn av etterspørsel fra forhandlere i Midt-Østen.

Mannen bak publikasjonen, australske Gordon Cheers, har drømt om å lage atlaset i 20 år. I en pressemelding sier han at kunsten å binde bøker for hånd har forsvunnet i vår teknologiske alder, noe som gjør akkurat dette atlaset så spesielt og ekslusivt.

- Earth har de største kartene som noensinne har blitt publisert i et atlas, og siden de er så store, er de også mer detaljerte, forteller han. Det er en unik leseropplevelse; sammensetningen av bilder, tekst og kart gjør det mulig for oss å ta leseren med på en reise rundt hele jordkloden, forteller han.

- Over all forventning

- Interessen for atlaset har gått over all forventning. Over 200 atlaser har blitt øremerket for det britiske markedet, og vi regner med at alle disse kommer til å bli solgt i løpet av de neste seks månedene. Siden hvert atlas har blitt bundet for hånd, kan det faktisk hende at det siste eksemplaret ikke blir ferdig før september neste år, sier Alan Smith til DinSide Reise.

Er du interessert i å kjøpe atlaset, kan du logge deg på denne nettsiden: Mapstop.co.uk

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer