Verdens største bygg

Krystalløya får et gulvareale på totalt 2,5 millioner kvadratmeter. Det finnes ikke noe annet ene bygg, som kan skryte av så mange kvadratmeter gulvareal i samme bygning.

Publisert
Sist oppdatert
... uten sidestykke i verden


Tårnets glassfasade skal minne om en krystall, derav navnet Crystal Island, eller Krystalløya, som altså planlegges i Moskva. Med et gulvareale på 2,5 millioner kvadratmeter er dette virkelig et prosjekt i særklasse, og helt uten sidestykke i verden.

Klikk her for store bilder

Tårnet, som skal symbolisere Russlands tilbakekomst som en verdensstormakt, vil strekke seg 450 meter opp i lufta, og bli blant de høyeste byggene i verden. Helt i verdensklasse vil det nok ikke komme med tanke på høyde; vi kan bare nevne Burj Dubai som for tiden er under oppføring i Dubai og som kommer til å overstige 630 meter.

Krystalløya blir som en by i byen. Foto: Foster and Partners
Krystalløya blir som en by i byen. Foto: Foster and Partners Vis mer


Men hva gjelder bruksareale, vil dette bygget stå uten sidestykke i verden for øvrig. Kasinoet The Venetian i kinesiske Macau, regnes som verdens største i kvadratmeter gulvareale, med 980.000 kvadratmeter. Pentagon i USA har et gulvareale på 610.000 kvardatmeter - Bare småhytter å regne i denne sammenhengen, altså ...

By i byen

Det er det britiske arkitekthuset Foster and Partners, som også har tegnet nye Wembley stadion og kontorbygget "the Gherkin" i London, som er hjernene bak prosjektet.

Dette blir en selvforsynt by i byen, med en miks av bygninger som omfatter museer, teatre, kinoer, her blir 3.000 hotellrom og 900 leiligheter, kontorer og til og med en internasjonal skole som skal utdanne 500 elever. På 150 meters høyde blir det et 360-graders observasjonsplattform på 6.000 kvadratmeter, og på 300 meters høyde blir det nok et observasjonsdekk på 3.000 kvadratmeter.

Bygget er planlagt på Nagatino-halvøya ved Moskva-elven, 7,5 kilometer fra Kreml. Ved foten av bygget, er det planlagt store parkområder, hvor du skal kunne nyte aktiviteter som ski- og skøytegåring vinterstid.

Så vil fremtiden vise om prosjektet blir noe av. I dag er det kun på prosjekteringsstadiet, men det har kommet såpass langt at utviklerne har fått innvilget innledende planleggingstillatelse fra byens myndigheter.

Klikk her for store bilder


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer