Verdens største caravanmesse

Caravanmessen i Düsseldorf er i gang. Sjekk ut luksusen til 13,5 millioner kroner ...

Her er messas dyreste, en spesialbygget kreasjon fra Volkner Mobil. Bobilen, eller kanskje vi heller skal kalle det bussen, koster 1,7 millioner euro i Tyskland, det er 13,5 millioner norske kroner. Vi antar at den lille ekstrabilen ikke er med i prisen ... Foto: Caravan Salon Düsseldorf
Her er messas dyreste, en spesialbygget kreasjon fra Volkner Mobil. Bobilen, eller kanskje vi heller skal kalle det bussen, koster 1,7 millioner euro i Tyskland, det er 13,5 millioner norske kroner. Vi antar at den lille ekstrabilen ikke er med i prisen ... Foto: Caravan Salon Düsseldorf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Caravan Salon Düsseldorf er verdens største messe for mobil fritid, som det så fint heter. Messen besøkes årlig av rundt 160.000 interesserte, men kanskje mer viktig er det hva du kan få se der.

Det er 585 utstillere fra 22 land, som viser frem rundt 2.000 fritidskjøretøy, sammen med tilbehør, telt, teknikk og turistdestinasjoner. Utstillingen er 200.000 kvadratmeter stor, så det er litt å gå over ...

Se bildespesial fra messen nederst i artikkelen

Dyrt og deilig eller rimelig enkelt

Sparsommelighet og luksus er to trender på årets messe i Düsseldorf. Mens du på den ene siden får presentert produkter som er slanke og sparsomme - som kanskje best passer deg med litt skrinn lommebok - får man på den andre siden se produktene for deg med outrert mye penger på bok.

Hva sies om regndusj, porselenstoalett, fliser på badegulvet, kjøkkenbenk av granitt, gulvvarme, kingsize-senger og garasjeplass til småbilen i hekken? Ja, takk?

Doningene i luksusklassen er priset til fra 150.000 euro og oppover - i Tyskland. I norske kroner er dette cirka 1,2 millioner kroner, men prisen blir selvsagt mye høyere pga. avgifter etc. Hva du får av caravaner for 1,2 millioner kroner i Norge, kan du selv sjekke ut når caravanmessen kommer til Lillestrøm.

Årets dyreste: 13,5 mill.

Messe Düsseldorf

 • Caravan Salon Düsseldorf
 • 30. august - 7. september
 • Messe Düsseldorf GmbH, Düsseldorf, Tyskland
 • Voksne: 12 euro, barn: 5 euro
 • På nett: caravan-salon.de

 • Årets dyreste er en bobil fra selskapet Volkner Mobil. Den originale doningen er bygget på spesialbestilling etter ønske fra en anonym, men etter sigende kjent, kunstner. Som du kan se av bildet øverst i artikkelen, er det en ganske spesiell doning. 12 meter lang, 18 tonn tung (tillatt nyttevekt), og med en motor på 480 hestekrefter, er prisen den nette sum av 1,7 millioner euro ... i Tyskland. I norske kroner er dette 13,5 millioner. Legg på norske avgifter, så får du en enda hyggeligere sum ... Men så er det eikeparkett, mosaikkfliser på badet og frittstående kjøkkenøy av edelstål, også. Du kan se bilder av den hyggelige bobilen øverst i artikkelen, eller i bildespesialen nederst.

  Se bildespesial fra messen nederst i artikkelen

  Populær messe

  Messe Lillestrøm

 • Norvei Caravan & Fritid
 • 11.-14. september
 • Norges Varemesse, Lillestrøm
 • Voksne: 120 kroner, barn: 50 kroner, familie: 290 kroner
 • På nett: norvei-caravan.no

 • Messen åpnet 30. august, og strekker seg frem til 9. september. Det er nok ikke umulig at du vil få se endel av de samme produktene under årets caravanmesse på Lillestrøm. Der går startsparket 11. september, og messen holder på til 14. september. Den norske caravanmessen, Norvei Caravan & Fritid, arrangeres for 13. året på rad, og er en ungfole sammenliknet med den tyske caravanmessen, som arrangeres for 47. gang i år. Også med tanke på besøkende, er den norske messen mye mindre, med 18.561 besøkende i 2007. Men besøkstallet på den norske messa øker år etter år.  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer