Verdens største caravanmesse

Caravanmessen i Düsseldorf er i gang. Sjekk ut luksusen til 13,5 millioner kroner ...

Her er messas dyreste, en spesialbygget kreasjon fra Volkner Mobil. Bobilen, eller kanskje vi heller skal kalle det bussen, koster 1,7 millioner euro i Tyskland, det er 13,5 millioner norske kroner. Vi antar at den lille ekstrabilen ikke er med i prisen ... Foto: Caravan Salon Düsseldorf
Her er messas dyreste, en spesialbygget kreasjon fra Volkner Mobil. Bobilen, eller kanskje vi heller skal kalle det bussen, koster 1,7 millioner euro i Tyskland, det er 13,5 millioner norske kroner. Vi antar at den lille ekstrabilen ikke er med i prisen ... Foto: Caravan Salon Düsseldorf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Caravan Salon Düsseldorf er verdens største messe for mobil fritid, som det så fint heter. Messen besøkes årlig av rundt 160.000 interesserte, men kanskje mer viktig er det hva du kan få se der.

Det er 585 utstillere fra 22 land, som viser frem rundt 2.000 fritidskjøretøy, sammen med tilbehør, telt, teknikk og turistdestinasjoner. Utstillingen er 200.000 kvadratmeter stor, så det er litt å gå over ...

Se bildespesial fra messen nederst i artikkelen

Dyrt og deilig eller rimelig enkelt

Sparsommelighet og luksus er to trender på årets messe i Düsseldorf. Mens du på den ene siden får presentert produkter som er slanke og sparsomme - som kanskje best passer deg med litt skrinn lommebok - får man på den andre siden se produktene for deg med outrert mye penger på bok.

Hva sies om regndusj, porselenstoalett, fliser på badegulvet, kjøkkenbenk av granitt, gulvvarme, kingsize-senger og garasjeplass til småbilen i hekken? Ja, takk?

Doningene i luksusklassen er priset til fra 150.000 euro og oppover - i Tyskland. I norske kroner er dette cirka 1,2 millioner kroner, men prisen blir selvsagt mye høyere pga. avgifter etc. Hva du får av caravaner for 1,2 millioner kroner i Norge, kan du selv sjekke ut når caravanmessen kommer til Lillestrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer