Verdens største cruiseskip på jomfrutur

Se bildene av det innovative skipet.

Oasis of the Seas passerer under Storebæltsbroen. Hun er nå på vei mot Florida. Foto: Roy Riley /sbw-photo
Oasis of the Seas passerer under Storebæltsbroen. Hun er nå på vei mot Florida. Foto: Roy Riley /sbw-photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg ble verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas, loset ut fra verftet i Turku, Finland, for å starte jomfruturen over Atlanteren mot Florida.

Royal Caribbean Cruice Lines nye skip er så stort at det så vidt kom seg under Storebæltsbroen mellom Fyn og Sjælland. Med 1,5 meters klaring passerte hun under broen lørdag kveld. Se video av dette lenger ned i saken.

Ombord på skipet er de 2.160 ansatte, som skal drilles i sine jobbrutiner i løpet av seilasen over Atlanteren. Se ferske videoer av jomfruseilasen på skipets nettside.

Første del av turen var det også 500 inviterte gjester ombord. De fikk oppleve et skip som selv om ikke alle detaljer er på plass, imponerte stort.

Ikke så rart, for dette skipet har ikke mindre enn 20 svømmebasseng, det er delt inn i syv forskjellige "nabolag", og akter i skipet er det bygget et amfiteater med plass til 750 gjester. Der skal forøvrig den populære amerikanske r&b-stjernen Rhianna ha konsert 19. november. Les mer om skipet i denne artikkelen.

Med sine 360 lengdemetre og en bredde på 65 meter er det ingen tvil om at Oasis of the Seas er stort og imponerende. Også innvendig er skipet flott, og den typiske "cruisegloren", altså voldsomme mønstrede tepper og gullkanter osv., er dempet noe. Siden en stor del av cruisegjestene er amerikanere, går det nok ikke an å skrelle bort alt av glor - for amerikanerne er det dette som assosieres med luksus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer