Verdens største cruiseskip starter salget

Jomfruturen til Oasis of the Seas går i desember 2009.

Oasis of the Seas får plass til 5.400 passasjerer. Foto: RCCL
Oasis of the Seas får plass til 5.400 passasjerer. Foto: RCCL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjempedamen skal seile sin jomfrutur i desember 2009 i Karibia.

Cruiseskipet, som eies av Royal Caribbean, er 40 prosent større enn Independent of the Seas, som er verdens største cruiseskip i dag. Se bilder av Independent of the Seas her. Oasis er hele 360 meter lang - lengre enn fire fotballbaner.

Første seilas starter i Fort Lauderdale i Florida, og dette er et syv dagers cruise i det østlige Karibia. Underveis gjør skipet anløp i St. Thomas, St. Maarten og Nassau, Bahamas.

– Du kan velge mellom 37 kategorier lugarer, fra standard innvendig til suiter i to etasjer, sa Ellen Stebekk, markedssjef i Royal Caribbean, i en pressemelding.

Se bilder av skipet nederst i artikkelen

Fra 6.000 kroner

Prisen for cruise med Oasis of the Seas avhenger litt av hvilken lugartype du velger, enten det er en innvendig lugar eller en av de 28 penthouse-leilighetene på toppen av skipet.

Her er noen priseksempler:

 • Royal Loft Suite fra 36.771 kroner per person (basert på totalt fire personer i lugaren)
 • AquaTheater Suite fra 16.460 kroner per person (basert på totalt 4 personer i lugaren)
 • Lugar med balkong, utsikt mot Central Park fra 7.266 kroner per person
 • Den rimeligste (standard innvendig lugar) koster fra 6.036 kroner per person
 • I prisen inngår alle skatter og avgifter, tips, alle måltider og underholdningstilbud om bord. Flybillett til Florida kommer i tillegg.

  Nordmenn vil ha glam og sjampis på cruise

  Fra New York til England

  Oasis har 16 dekk og en kapasitet på 5.400 gjester. Skipet er delt opp i syv forskjellige "nabolag", blant annet Central Park og Boardwalk. Central Park består av en 100 meter lang og 19 meter bred utendørspark, lugarer over seks dekk, restauranter, barer og forretninger. Boardwalk, som er spesielt tilpasset barnefamilier, er inspirert av engelske kyst- og fornøyelsesparker og innholder lugarer, en rekke aktiviteter for hele familien, og et handleområde som strekker seg over to dekk.

  For de som ikke bare vil ligge i solstolen, frister Oasis med to surfesimulatorer og klatrevegger om bord, i tillegg til verdens største svømmebasseng til havs. Skipet vil også inneholde en annen verdensnyhet - Rising Tide, en bevegelig bar. Her kan gjestene nyte utsikten og en drink mens baren beveger seg opp over tre dekk for å ende i Central Park.

  - Vi i Royal Caribbean legger vekt på å være nyskapende og levere unike ferieopplevelser til alle som reiser med oss. Oasis of the Seas er et nyskapende skip med en rekke nye tilbud og fasiliteter som gjør at vi kan levere nettopp dét, sier Stebekk.

  Hun forteller DinSide at skipet, som bygges ved et verft i Finland, skal være ferdig i november 2009. Som du ser av bildene i bildespesialen, begynner det for alvor å ta form - men det er utvendig. Innvendig gjenstår det meste.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer