Verdens største fly

Over 30 år etter Boeings lansering av verdens største komersielle fly, 747-modellen, tar Airbus opp konkurransen. Vi har sett nærmere på nåtidens største fly samt det som vil bli verdens største i 2005.

Publisert

Nyheten fra Airbus om at det nye superflyet skal bygges (etter å ha ligget på tegnebrettet siden slutten av 80-tallet) er en aldri så liten milepæl for alle som har fly som lidenskap. Noen større flygende ”sardinboks” for persontransport har verden aldri sett. Skjønt sardinboks, en mer dekkende beskrivelse av den nye vidunderet er kanskje et flygende cruiseskip…

Boeing VS Airbus

Flyfabrikken Airbus – Europas hovedkonkurrent til den amerikanske flyprodusenten Boeing, er en sammenslåing av de fire flybyggerne British Aerospace (Storbritannia), Aerospatiale (Frankrike), Daimler-Chrysler (Tyskland) og CASA (Spania). I dag er det Boeing og Airbus som er hovedkonkurrenene når de store flyselskapene skal anskaffe seg nye flytyper. Det er ingen tvil om at det står mye prestisje på spill for de begge flyprodusentene. Airbus vil vise at de for fullt er på høyde med etablerte Boeing i Seattle – man aner nesten en liten krig på gutterommet: Hvem er størst? Faktum er at Airbus forrige år fikk inn flere flybestillinger enn Boeing. I fjor produserte Boeing 391 nye fly mot Airbus sine 476.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer