Verdens største halvliter

I år fyller Guiness 250 år. I Dublin finner du ikke bare øl, men også en turistmagnet som det skummer av.

Dykk inn i det sorte "gullet" hos Guinness. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen.
Dykk inn i det sorte "gullet" hos Guinness. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Går alle hollendre med tresko eller jobber alle nordmenn på oljeplattform?

Taxisjåføren liker tydeligvis ikke Guinnessbrygget noe mer enn det jeg gjør, og jeg innser at det kanskje var litt lamt å spørre om alle irer drikker nettopp Guinness. Han har likevel besøkt hjembyens største turistmagnet for kun noen måneder siden.

Se bildene fra Guinness her...

- De pusset opp for ikke lenge siden, og det er vel verdt et besøk, sier han før vi hopper ut av bilen.

De høye industripregede mursteinsveggene rundt St. James Gate skjuler nemlig noe de fleste dublinere er stolt av - Guinness bryggerier. I disse dager produseres det verdenskjente ølet i mange land rundt om i verden, men det var her det hele startet for 250 år siden. Årlig er det cirka 750.000 turister som vingler gjennom det orginale bryggeriets turistseksjon og blir belønnet med en duggfrisk halvliter i skummet av verdens største pint.

Storbyguide: Dublin

For Guinness Storehouse, som bryggeriets turistdel i dag heter, ble bygget rundt aksen av det som skal forestille en halvliter. Hadde glasset blitt fylt med øl, ville det rommet 14, 3 milloner halvlitere. Når det daglig drikkes sirka 10 millioner halvlitere Guinness verden over, gir det deg en god ide om hvor stort selskapet har vokst siden den spede start.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer