Verdens største hoppbakker

Hoppuka eller hoppkilometeren? I Planica regner man med fire hoppdager, og totalt blir dette bortimot en kilometer i luften per hopper i konkurranse. I helgen er det Vikersund det gjelder, har kan du varme opp med de største bakkene i verden.

Verdens største hoppbakker
Publisert
Sist oppdatert

Skiflygning er hoppsportens svar på Formel 1. Luftige svev på drøye 200 meter trekker til seg horder av tilskuere som vil se verdens lengste skihopp, og skisportens råeste gren.

Av skiflygningsbakker i verden, er det kun fem stykker som virkelig har noe for seg:

 • Harrachov
 • Kulm
 • Oberstdorf
 • Planica
 • Vikersund

  World Cup i Vikersund

  Tettstedet utenfor Drammen arrangerer verdenscuprenn i skiflyging kommende helg, og sjansen for at det blir mange besøkende er ikke redusert av at Norge har en rykende fersk Hoppukevinner i Anders Jacobsen, en hopper som attpåtil kan regne Vikersund som en slags hjemmearena.

  Allerede i går startet man de offesielle treningene, og i morgen starter det første av i alt to renn som skal gå av stabelen.Nord-Europas eneste skiflygingsbakke har en nåværende bakkerekord på 219 meter, og det forventes og håpes at denne faller i helgen. VM i skiflyging arrangeres hvert andre år, og har vært arrangert siden 1972. Det eksisterer også en bakke i Copper Peak i Michigan, men denne er av så dårlig forfatning at den ikke blir brukt. Rennet i helgen er altså er verdenscuprenn.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer