Verdens største restaurantkjeder

De serverer 52 millioner kunder i døgnet ...

Publisert
Sist oppdatert

Den største restaurantkjeden serverer 52 millioner mennesker - det er 11,5 ganger Norges befolkning - eller hele Sør-Korea og enda litt til ... Et ganske anseelig tall.

Det er kanskje ingen overraskelse at det er hurtigmatkjeden McDonald's som serverer så mange mennesker, fordelt på drøye 31.000 restauranter.

Her er noen av verdens største restaurantkjeder:

McDonalds i Tokyo, Japan. Foto: McDonalds
McDonalds i Tokyo, Japan. Foto: McDonalds Vis mer


McDonalds'

Ingen over, ingen ved siden. Burgerpressa McDonald's er verdens største restaurantkjede, om vi skal klassifisere den som restaurant, da ... I løpet av 24 timer, betjener McDonald's rundt 52 millioner kunder i drøye 118 land. Den første McDonald's-restauranten åpnet i 1954, og kjeden har altså spredt seg til over 31.046 restauranter (tall fra 2006) over hele verden - fra Kina til Russland og Kuwait.

Det finnes endog et McDonald's-museum, i Des Plaines, Illinois, USA. Museet er en modell av hvordan restauranten som ble åpnet på denne adressen i 1955, så ut. Adressen er: McDonald’s #1 Store Museum, 400 N. Lee Street, Des Plaines, Illinois, USA.

Hvem har best burger?

Hvilke av disse burgerrestaurantene har den beste maten? (Avsluttet)
Burger King(51%)
De er like ille(26%)
McDonalds(23%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Burger King

Du finner dem ofte sammen - eller i alle fall i nærheten av hverandre eller i samme by. McDonalds og Burger King er erkerivaler, men hva gjelder antall restauranter og antall serverte kunder, er det McDonalds som vinner konkurransen. Hva gjelder kvalitet på maten, er ikke tatt med i betraktningen denne gang.

Burger King er verdens nest største burgerkjede, med drøye 11.200 restauranter i 69 land og amerikanske territorier, og i alle 50 amerikanske stater. Disse restaurantene betjener over 11 millioner gjester hver dag. Restaurantkjeden ble, i likhet med McDonald's, stiftet i 1954, i Miami, Florida.

Den største Burger King-restauranten befinner seg i Budapest, og den høyeste (på over 3.300 meter over havet) befinner seg i bolivianske La Paz.

Verdens største restaurantkjeder


Kentucky Fried Chicken

KFC er den største restaurantkjeden i selskapet Yum, som sammen med KFC også har de kjente merkenavnene Pizza Hut og kanskje mindre kjent for oss i Norge: Taco Bell og Long John Silver's. Hele selskapet kan skryte av til sammen 35.000 restauranter i over 110 land, men hva gjelder KFC, har de 14.000 utsalgssteder i 102 land og territorier rundt om i verden.

KFC har servert kylling i forskjellige fasonger og former siden restaurantkjeden ble etablert i 1952.

Long John Silver's

Langejohn serverer hurtigmat, men i stedet for kjøtt, lager de hurtigmaten med fisk i sentrum. Nest etter KFC, er dette Yum-selskapets største restaurantkonsept, antall restauranter tatt i betrektning. Det finnes mer enn 1.100 dedikerte Long John Silver's-restauranter verden over, men maten serveres også i 400 øvrige restauranter, som også serverer mat fra andre kjeder.

Denne restaurantkjeden ble etablert i 1969, og er altså en av småguttene i denne sammenhengen.

Subway

Her får du smurt baguetten mens du venter, og får velge grovhet og fyll etter eget ønske. Det finnes 29.028 Subway-restauranter i 86 land i verden, men ikke forvent deg hvite duker og servering ved bordene. Dette er hurtigmat god som noen. Bare i USA-restaurantene leveres det ut 2.800 sandwicher hvert minutt ...

Subway-kjeden ble etablert i 1965, og den første restauranten ånet i Bridgeport, Connecticut, USA. I dag er det Subway-restauranter i land som Kuwait, Zambia og El Salvador. Flest restauranter er det i USA, hvor det er 21.463. I Norge er det 15 slike restauranter, men visste du at det er hele 37 i Russland og 25 i Saudi Arabia?

Fan eller fiende? Hva synes du om storrestaurantkjedene, som disse vi har nevnt her? Har du en favoritt blant disse, eller synes du de er mere som skrekkabinetter å regne? Si din mening i debattforumet under.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer