Verdens største restaurantkjeder

De serverer 52 millioner kunder i døgnet ...

Publisert
Sist oppdatert

Den største restaurantkjeden serverer 52 millioner mennesker - det er 11,5 ganger Norges befolkning - eller hele Sør-Korea og enda litt til ... Et ganske anseelig tall.

Det er kanskje ingen overraskelse at det er hurtigmatkjeden McDonald's som serverer så mange mennesker, fordelt på drøye 31.000 restauranter.

Her er noen av verdens største restaurantkjeder:

McDonalds'

Ingen over, ingen ved siden. Burgerpressa McDonald's er verdens største restaurantkjede, om vi skal klassifisere den som restaurant, da ... I løpet av 24 timer, betjener McDonald's rundt 52 millioner kunder i drøye 118 land. Den første McDonald's-restauranten åpnet i 1954, og kjeden har altså spredt seg til over 31.046 restauranter (tall fra 2006) over hele verden - fra Kina til Russland og Kuwait.

Det finnes endog et McDonald's-museum, i Des Plaines, Illinois, USA. Museet er en modell av hvordan restauranten som ble åpnet på denne adressen i 1955, så ut. Adressen er: McDonald’s #1 Store Museum, 400 N. Lee Street, Des Plaines, Illinois, USA.

Burger King

Du finner dem ofte sammen - eller i alle fall i nærheten av hverandre eller i samme by. McDonalds og Burger King er erkerivaler, men hva gjelder antall restauranter og antall serverte kunder, er det McDonalds som vinner konkurransen. Hva gjelder kvalitet på maten, er ikke tatt med i betraktningen denne gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer