Verdens største shoppingsenter

Drøye 800 butikker fordelt på 890.000 kvadratmeter. Det blir realiteten når South China Mall åpner for fullt, og danker ut de gamle rekordholderne. Vi guider deg til sju av verdens største shoppingsentre.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens største shoppingsentre må være himmelrik for shopoholikeren og helvete for handlehateren. Tar du turen til et av verdens største handlesenter, burde det være mulig å få gjort unna julehandelen på ett sted.

Kanskje burde du i den sammenheng ta en titt på det som ifølge Guinness Rekordbok er verdens største håndveske, med en høyde på 3,7 meter og en bredde på 3,54 meter. Vesken er laget av veskeprodusenten Santa Marinella, og ble første gang vist på et handlesenter i Sao Paolo i Brasil i april 2003. Får du ikke handleposene med deg hjem i den veska, bør du kanskje vurdere å kutte ned på gavelista ...

Kina mot toppen

South China Mall i Dongguan City, nord for Hong Kong, satser på å bli verdens største shoppingsenter. Den første delen av senteret skal åpne mot slutten av dette året, og med 600 butikker er ikke det så ille som en start ...

Andre og tredje trinn, som skal ta senteret opp i et areal på 484.000 kvadratmeter og 1.500 butikker, skal ifølge International Council of Shopping Centres (ICSC.org) åpne i løpet av neste år. Og med denne størrelsen utdanker kineserne elegant de største sentrene i Nord-Amerika og Canada, som lenge har vært verdens handlesenter-sentrum. Når senteret i Guangdong-provinsen står ferdig, skal det totalt måle rundt 890.000 kvadratmeter, og tilbudet omfatter shopping, bevertning, underholdning, kultur mm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer