Verdens største, villeste og kaldeste!

Fra det helt ekstreme til det uforståelige, her har du tre storslåtte opplevelser som garanterer for livslange minner.

Publisert

Tre kolosser både i størrelse og innhold. Her kan du oppleve, utforske og la deg forbause av naturkreftene. Et besøk til en av disse stedene glemmer du neppe!

Antarktis, verdens kaldeste?

Jordens siste villmark og verdens mest isolerte kontinent. Dimensjonene er uforklarlig store med enorme isfjell og et øde så langt øyet kan strekke seg. Vind og vær her er av det ekstreme slaget. Se den vakre Lemaire kanalen, også kalt ’Kodak gap’ etter sin fotogene fremtoning, se Dry Valleys - oasene av isfrie områder hvor luften er så tørr at det ikke har falt nedbør på to millioner år, eller nyt synet av millioner med pingviner som boltrer seg på Zadovskiøya. Landskapet i Antarktis er uforståelig brutalt og vakkert. Nå er det da også faktisk blitt mulig å reise dit uten å være del av en sponset ekspedisjon. Det er ikke billig, men fly eller båtfrakt lar seg arrangere fra flere land som Australia, New Zealand, Argentina og Sør-Afrika. Quantas har introdusert 12 timer lange overflygninger som er svært populære. Rundt 3.000 meter over bakkenivå flys det da i en tredjedel av normal hastighet. Ta en virtuell reise til Antarktis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer