Verdens styggeste by?

Alle bilene stuper inn i krysset samtidig og ender opp en i uoppløselig trafikkfloke. Trafikkpolitiet har forsvunnet, og trafikklysene blinker tafatt. Alle står på hornet.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette er ekte latinsk galskap, sier sjåføren.

Vinduene er lukket, det er sju mennesker i bilen og eksosen siver inn. Indianere med bedende blikk trygler om å selge fillete poser med toalettpapir. Tre unggutter knuser vinduet i nabobilen og raner føreren, treåringer med størknet snørr på kinnene banker på bilvinduet med ørsmå knyttnever:

- En sol til ett brød, señorita, klynker de.

Jeg er på vei fra Jorge Chavez Internasjonale flyplass i Lima og inn til sentrum, en tur på 12 kilometer. Det er en tur som under andre omstendigheter kanskje skulle ta et kvarter, men her tar turen to timer.

- Herregud, hvis jeg ikke får luft snart, dør jeg, tenker jeg.

Etter halvannen time svinger vi inn i La Molina, en av de bedre bydelene i Lima. Jeg ser en garasjeport i nylakkert teak, og en filial av Kentucky Fried Chicken, og tenker at jeg er reddet.

Rike turister

Lima har 7.1 millioner innbyggere fordelt på 34.802 kvadratkilometer. Byen ligger ved kysten, og Stillehavet velter innover den lange vakre strandlinjen. Den flotte stranden med den langsgående asfalterte veien er det hovedsakelig byens velbeslåtte som får nyte godt av. Bydelen Miraflores med sine lekre skyskrapere, eksklusive restauranter og prangende kjøpesentre ligger vendt ut mot stranden. Her selges kopier av små katolske husalter med andeskoloritt, håndstrikkede alpakkagensere, t-skjorter som koster en normal peruansk ukelønn, og praktfulle tepper. Her kan en kjøpe en anstendig kopp kaffe, og det er papir på toalettene. Det er hit turistene drar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer