Verdens teiteste julegaver

De er dumme, snåle og idiotiske. Suvenirer blir ofte julegaver, men noen vil du aldri ønske å få under treet.

Publisert
Sist oppdatert

Noen suvenirer selger bedre enn andre. Vi har hørt om nordmenn som har forsøkt seg på å lage smykker av lakkert elgavføring! Det ble neppe en storselger, selv om utlendinger i Norge gjerne handler ting de færreste nordmenn har i heimen. Nøkkelringer med elgmotiv og elgprodukter generelt er storvinnere. Andre godbiter er tinnprodukter, frimerker og sydvester (!). Og mens noen turistkontor selger troll i bøtter og spann, er dette de siste gjenstandene som forsvinner fra hyllene andre steder. Det viser en undersøkelse fra turistkontorenes landsforening.

Men det er ikke bare elgskilt og trollfigurer de færreste av oss egentlig ønsker oss under juletreet. Fra andre steder på kloden har vi hørt om de merkeligste gavevarianter fra lokale suvenirsjapper.

Koalabæsj og strutselik. Se bildene av de særeste suvenirene

Strutsegalskap i Sør-Afrika

Nylig returnert fra Sør-Afrika har vi fortsatt ikke kommet over strutsegalskapen som overstrømmet oss fra enhver suvenirbutikk. Malingsdekorerte strutseegg er en ting. Relativt dekorative kan de sies å være i sin fargerikdom. Utskårne egg er kanskje enda flottere, om enn noe sært å sette i hylla. Men så finner vi altså lamper der kuplene er av strutseegg – alt fra bordlamper til lysekroner! Dette begynner å bli spesielt, tenker vi – og så ser vi toppen på kransekaka på et lokalt marked utenfor Cape Town. Et avskåret strutseegg med en utstoppet strutsekylling i! Dette kan neppe mange falle for, tenker vi, men jaggu så vi et par kjøpere på bare en kort halvtime. Drømmegaven? Ikke under vårt juletre!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer