Verdens teiteste julegaver

De er dumme, snåle og idiotiske. Suvenirer blir ofte julegaver, men noen vil du aldri ønske å få under treet.

Publisert
Sist oppdatert
Strutseegg med innhold. Fin på peishylla?
Strutseegg med innhold. Fin på peishylla? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Noen suvenirer selger bedre enn andre. Vi har hørt om nordmenn som har forsøkt seg på å lage smykker av lakkert elgavføring! Det ble neppe en storselger, selv om utlendinger i Norge gjerne handler ting de færreste nordmenn har i heimen. Nøkkelringer med elgmotiv og elgprodukter generelt er storvinnere. Andre godbiter er tinnprodukter, frimerker og sydvester (!). Og mens noen turistkontor selger troll i bøtter og spann, er dette de siste gjenstandene som forsvinner fra hyllene andre steder. Det viser en undersøkelse fra turistkontorenes landsforening.

Men det er ikke bare elgskilt og trollfigurer de færreste av oss egentlig ønsker oss under juletreet. Fra andre steder på kloden har vi hørt om de merkeligste gavevarianter fra lokale suvenirsjapper.

Koalabæsj og strutselik. Se bildene av de særeste suvenirene

Strutsegalskap i Sør-Afrika

Nylig returnert fra Sør-Afrika har vi fortsatt ikke kommet over strutsegalskapen som overstrømmet oss fra enhver suvenirbutikk. Malingsdekorerte strutseegg er en ting. Relativt dekorative kan de sies å være i sin fargerikdom. Utskårne egg er kanskje enda flottere, om enn noe sært å sette i hylla. Men så finner vi altså lamper der kuplene er av strutseegg – alt fra bordlamper til lysekroner! Dette begynner å bli spesielt, tenker vi – og så ser vi toppen på kransekaka på et lokalt marked utenfor Cape Town. Et avskåret strutseegg med en utstoppet strutsekylling i! Dette kan neppe mange falle for, tenker vi, men jaggu så vi et par kjøpere på bare en kort halvtime. Drømmegaven? Ikke under vårt juletre!

Men om vi trodde dette er noe av det rareste, får vi tro om igjen. Her følger nemlig flere psyke suvenirer fra andre steder i verden.

Dustete fra Down Under

Lokal dyreavføring er det flere som satser på: I Australia kan turister kjøpe en brevvekt der et par snertne kengurupærer er støpt inn i gjennomsiktig plast. Lekkert på skrivebordet! Pris? Cirka 175 kroner. Eller hva med et glass med hermetisert kango-poo – ikke å forveksle med deilig marmelade! 140 kroner er prisen. Og vi slutter ikke der – koalaen er en annen australsk dyrekjendis, hvis avlange etterlatenskaper fås montert på ringer til å henge i ørene. Herlig til nyttårsfesten! Prisen er 140 kroner. Blir dette for tamt, satser du på gullforgylte kuler fra den tasmanske djevelen - som brevvekt. Prisen er 456 kroner.

Lekkert fra Australia.
Lekkert fra Australia. Vis mer


Syns du disse gavene stinker, har samme firma andre gode australske suvenirer å tilby. Den importerte paddearten Cane Toad skal utryddes, og paddene blir selvsagt perfekte suvenirer. En paddeveske er en pryd for enhver kvinneskulder. 189 kroner. Til far vil helt sikkert golfballetui i paddeskinn med lokk av paddehode gjøre suksess. Klask til med denne spesialiteten som kun koster 158 kroner. Og om ikke vinnergaven til fjortisen er et paddemobiletui, så vet ikke vi. 378 kroner.

Australia er virkelig landet for weird og wonderful når det gjelder suvenirer. For hvem har vel ikke ønsket seg et varselskilt ved svømmebassenget som advarer badeløver om voktende hai? Et stort skilt i plast får du for 133 kroner.

Elvis på juletreet og Union Jack på toalettsetet? Les mer om sære suvenirer her – USA og Storbritannia neste

Les om lesernes verste suvenirer

Har du sett, kjøpt eller latt deg imponere av merkelige, rare, forferdelige, usmakelige eller morsomme suvenirer? Har du latt deg lure til å kjøpe noe som du i ettertid kan karakterisere som en uhørt dyr og latterlig suvenir? Send en e-post til denne adressen med dine beste suvenirhistorier: reise@dinside.no. Du er selvsagt også velkommen til å sende bilder av merkverdighetene. Husk å skrive hvor den utrolige suveniren stammer fra.

Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer