Verdens ti beste reisemål

Lonely Planet har valgt ut ti regioner du bør vie et besøk.

Foto: Westfjords Tourism Office
Foto: Westfjords Tourism Office Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reisebokforlaget Lonely Planet er mest kjent for sine reiseguider til spesifikke reisemål, men det gir også ut andre type bøker. Nylig kom boken Best in travel 2011 ut, og her plukker Lonely Planets eksperter sine favoritter som de mener vi bør reise til i løpet av neste år.

På topp ti over regioner vi bør besøke finner vi en ganske spennende liste. Her er alt fra værbitte strøk til tropiske strender. Det kan godt hende du allerede har besøkt noen av regionene. Topp ti-listen er en fin miks av klassikere og mer ukjente territorier.

Av de mer kjente kan vi nevne Istria, nord i Kroatia, Great Barrier Reef i Australia og USAs vestkyst. Halvøya Istria er kjent for sine vakre strender og sitt italienskinspirerte kjøkken. En av delikatessene herfra er hvit trøffel. Bli med DinSide på trøffeljakt i Istria.

Great Barrier Reef er kjent for sine fantastiske dykke- og snorklemuligheter. les vår reisereportasje fra verdens største korallrev.

To av destinasjonene ligger ganske nært Norge: Shetlandsøyene og Vestfjordene på Island. Førstnevnte er en øygruppe nord for Skottland, mens Vestfjordene er en spektakulær halvøy full av fjorder i Islands nordvestlige hjørne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer