Verdens ti heftigste naturopplevelser

Og to av dem ligger i Europa.

Når det regner over saltørkenen oppstår verdens største naturlige speilflate. Foto: Ezequiel Cabrera
Når det regner over saltørkenen oppstår verdens største naturlige speilflate. Foto: Ezequiel Cabrera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lonely Planet har plukket ut en liste over de ti mest dramatiske naturopplevelsene i verden. Listen er selvsagt ingen fasit, for det finnes nok mange meninger om hvilke naturområder som er de vakreste på kloden.

Alle ti er helt klart spennende destinasjoner, og to av dem ligger faktisk i Europa. Det kunne være lett å tro at de norske fjordene kom med her (se Fjord-Norge i 360 grader) men den gang ei. Se selv hvilke naturopplevelser som ble plukket ut i listen under:

Saltørkenen i BoliviaSalar de Uyuni i Bolivia er verdens største saltslette. Den er hele 12.000 kvadratkilometer stor, og anslås å romme 10 milliarder tonn salt. Saltørkenen er et resultat av termisk aktivitet der saltvann bobler opp fra undergrunnen. Vannet fordamper, og saltet blir igjen.

Great Barrier Reef i AustraliaVerdens største korallrev ligger på Australiast østside. Revet er 2.300 kilometer langt, og her finnes et utall korallarter, noen av dem unike. Korallrev er dessuten bosted for et yrende dyreliv. Revet står på Unescos verdensarvliste. Great Barrier Reef er et paradis for dykkere og snorklere, men det er svært viktig at revene ikke berøres. Blir korallene ødelagt, tar det årevis for dem å bygge seg opp igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer