Verdens ti største skiområder

Vi snakker om hundrevis av løypekilometer å boltre seg i.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor ligger de ti største skianleggene i verden? I Alpene. Ikke et eneste amerikansk skisenter klarer å komme med på topp ti-listen målt i antall løypekilometer.

Og vi snakker om store anlegg her. Det største har faktisk 650 kilometer nedfarter å tilby alpinistene - det vil si 280 nedfarter og 201 heiser. Til sammenligning har Trysil, som er Norges største skisenter, bare 71 løypekilometer fordelt på 66 nedfarter og 31 heiser.

Se hvilke skisteder i Alpene skieksperten anbefaler

Listen under er forøvrig helt fersk, og utarbeidet av sportseksperten til Zehn.de. Han har bare brukt antall løypekilometer som kriterium, og altså ikke antall bakker eller heiskapasitet. Vær oppmerksom på at det dreier seg om skiområder, og ikke det enkelte skisenteret. I Alpene er det ofte slik at flere skisentre henger sammen i et større anlegg.

Her er listen over de ti største skiområdene:

1. Les Portes du SoleilDette skisenteret ligger på grensen mellom Frankrike og Sveits og har til sammen 650 kilometer med løyper. Her kan du velge mellom 280 nedfarter, og det finnes 201 heiser. Det ligger ni funparks rundt om i anlegget, og 89 restauranter ved løypene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer