Verdens ti største turistland

Frankrike er verdens største turistland, Hongkong vokser mest og Italia taper terreng. Det viser ferske tall fra World Tourism Organization (WTO).

Publisert
Sist oppdatert

WTO registrerer antall utenlandske turister til alle verdens turistland, og kan dermed fortelle oss hvilke land som er mest populære å feriere i. Tallene gjelder kun internasjonale turister; landsmenn som ferierer i sitt eget land er ikke medregnet i denne oversikten. Tallene er registrerte turister i 2004.

Urokkelig trekløver

Frankrike opprettholdt sin posisjon som verdens mest besøkte turistnasjon også i 2004, med 75,1 millioner turistankomster. Også Spania på andreplass og USA på tredjeplass holder stand på sine rankeringer. USA er blant de destinasjonene som har hatt en stor økning i antallet turister i 2004, etter noen dårlige år etter terrorangrepet mot World Trade Center i 2001.

Til sammen er det registert 760 millioner turistankomster i hele verden, og 363 millioner av disse er spredt på de ti største turistlandene, som du kan se listet opp her.

Endringer

Ingen bevegelser blant trekløveret i toppen, men det er også visse endringer blant de ti største turistlandene. Kina og Italia har byttet plass på listen, da Kina har kapret fjerdeplassen og Italia er dyttet ned på en femteplass. WTO melder at Kina i 2004 har hatt en økning på nesten 27 prosent, og er dermed fullt restituert som turistnasjon etter SARS-utbruddene og den nedgangen i turister som det førte med seg. Italia på sin side har hatt en tilbakegang på 6,4 prosent, og er det landet blant de ti største turistnasjonene med størst tilbakegang. Hongkong har vokst mest det foregående året, med en økning på 40,4 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.