Verdens tøffeste gondolbane

Fritt spenn på tre kilometer.

Den nye gondolbanen i Whistler får et fritt spenn på tre kilometer. Foto: Peak2Peak
Den nye gondolbanen i Whistler får et fritt spenn på tre kilometer. Foto: Peak2Peak Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skianlegget Whistler i British Columbia i Canada er verdenskjent for sine fantastiske bakker. Og 12. desember blir en ny gondolbane åpnet - den blir 4,4 kilometer lang, og skal frakte skituristene mellom Whistler og nabofjellet Blackcomb på bare 11 minutter.

Se bilder og video nederst i saken.

Les også: Catskiing i Canada

Tre kilometer i fritt spenn

Gondolbanen Peak2Peaks høyeste punkt blir 436 meter over bakken. Den vil få verdens lengste fritthengende spenn - på imponerende 3.024 km i luftlinje, og vil gi passasjerene en fantastisk utsikt over området.

Totalt vil 28 gondoler med plass til 28 sittende og fire stående passasjerer, trafikkere mellom de to fjelltoppene. Det vil være en avgang hvert 49. sekund, og totalt vil maksimalt 2.050 personer kunne bli fraktet hver vei på en time.

200 skiløyper bindes sammen

Med den nye gondolbanen håper Whistler Blackcomb på å trekke enda flere skiturister. Med Peak2Peak blir det mye lettere for skituristene å utnytte de til sammen over 200 merkede alpinløypene fordelt på de to fjellene.

Gondolbanen er også en del av oppgraderingen i forbindelse med at Vancouver skal arrangere vinter-OL i 2010.

Se video fra helikopter som gir inntrykk av hvordan gondolturen blir, lengst ned i saken!

Nord-Amerikas topp ti skianleggPå nett: Peak2Peak


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer