Verdens tryggeste byer

Vi har fått ørene fulle av advarsler om terror og SARS denne våren, og det kommer bare på toppen av skrekken for lommetyver, ranere og lurendreiere. Se derfor hvilke byer som er reddharens sikreste valg.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alle de skandinaviske hovedstedene er med på listen over de 50 tryggeste byene i verden, selv om Oslo kommer et stykke ned på listen sammenlignet med Helsinki og Stockholm. Vår hovedstad ligger på nivå med København. Reddharen på tur i Skandinavia, bør definitivt velge Helsinki, som rangeres på andreplass i verden, sammen med byer som Bern, Geneve, Singapore og Zürich. Aller tryggest av alle er Luxembourg.

Skroll ned for mer.

Sveits og Japan er safe

Katedralen i Helsinki - Skandinavias, og en av verdens, tryggeste byer.
Katedralen i Helsinki - Skandinavias, og en av verdens, tryggeste byer. Vis mer


Tre av de seks topprangerte byene ligger i Sveits. Undersøkelsen fra Mercer Human Resource Consulting, viser dermed at Sveits er et av verdens tryggeste land å besøke. Deretter følger Japan, som med hele ni byer legger beslag på de neste plassene på listen.

 • Se rangeringen av de femti tryggeste byene i verden.
 • Se også hvor du ikke bør reise - råd basert på norske og andre myndigheters reiseråd og advarsler.
 • Vest-Europa

  De trygge byene skårer høyt på forhold som stabilitet, håndhevelse av lover og regler og lave kriminalitetstall, og en tredjedel av de "tryggeste" byene, byer som rangeres på nivå med New York og London eller bedre, ligger i Vest-Europa.

  De minst trygge byene i vår del av verden er Milano, Aten og Roma. Relativt høy kriminalitet er de viktigste årsakene til at disse byene kommer et stykke ned på rangeringen. Byer i Øst-Europa kommer stort sett lengre ned på listen, men byer som Bratislava (Slovakia) og Ljubljana (Slovenia) ligger høyere enn Milano, Roma og Aten.

  Farligst i Afrika

  Reisefrykt

  Hva er du reddest for i storbyen? (Avsluttet)
  Ranere(62%) 464
  Ingen av delene(18%) 132
  Trafikkulykker(12%) 90
  Svindlere(8%) 60
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  - Vi merker oss spesielt store forskjeller i rangeringene for byer i industrialiserte land versus byer i mindre utviklede land, sier Slagin Parakatil, senior researcher hos Mercer, i en pressemelding.

  Den byen du bør føle deg minst trygg i, er Bangui i Den sentralafrikanske republikk. Etter et kupp i 2001 har forholdene her vært både ustabile og farlige. Andre byer som skårer lavt er Abidjan i Elfenbenskysten, Pointe Noire og Brazzaville i Kongo, og Luanda i Angola. De høyest rangerte byene i Afrika, er Tunis i Tunisia og Casablanca i Marokko. Deretter følger Cape Town og Johannesburg i Sør-Afrika.

 • Se rangeringen av de femti tryggeste byene i verden.
 • Flere trygge ferietips

 • Pass deg for nettsvindlerne

 • Trygge reisetips i urolige tider

 • Trygg i leiebil

 • 13 tips mot trøbbel
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer