Verdens tryggeste byer

Vi har fått ørene fulle av advarsler om terror og SARS denne våren, og det kommer bare på toppen av skrekken for lommetyver, ranere og lurendreiere. Se derfor hvilke byer som er reddharens sikreste valg.

Publisert
Sist oppdatert

Alle de skandinaviske hovedstedene er med på listen over de 50 tryggeste byene i verden, selv om Oslo kommer et stykke ned på listen sammenlignet med Helsinki og Stockholm. Vår hovedstad ligger på nivå med København. Reddharen på tur i Skandinavia, bør definitivt velge Helsinki, som rangeres på andreplass i verden, sammen med byer som Bern, Geneve, Singapore og Zürich. Aller tryggest av alle er Luxembourg.

Skroll ned for mer.

Sveits og Japan er safe

Tre av de seks topprangerte byene ligger i Sveits. Undersøkelsen fra Mercer Human Resource Consulting, viser dermed at Sveits er et av verdens tryggeste land å besøke. Deretter følger Japan, som med hele ni byer legger beslag på de neste plassene på listen.

Se rangeringen av de femti tryggeste byene i verden.

Se også hvor du ikke bør reise - råd basert på norske og andre myndigheters reiseråd og advarsler.

Vest-Europa

De trygge byene skårer høyt på forhold som stabilitet, håndhevelse av lover og regler og lave kriminalitetstall, og en tredjedel av de "tryggeste" byene, byer som rangeres på nivå med New York og London eller bedre, ligger i Vest-Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer