Verdens vakreste landsby

BARICHARA/COLOMBIA: Det vakreste håndtverket får du på den colombianske landsbygda. Den vesle landsbyen Barichara vinner stadig priser for sitt håndtverk og sin skjønnhet.

Publisert
Sist oppdatert

Okergule gater. Kaktus i store bed. Grønnkledte åser med myke kurver. DinSide er i landsbyen Barichara, Colombias vakreste landsby. Mellom de små, late sjappene som selger arepas, maiskaker, og barer hvor cowboyene drikker øl, ligger små verksteder hvor det selges lamper, møbler, smykker, vaser i rødbrent leire og bambus.

Se bildene:Snapshots i Barichara

Gode håndverkere

- Dette er de fremragende håndtverkernes by, sier en guide i landsbyen. - Det er vanskelig å treffe noen som er født i Barichara som ikke er gode håndtverkere.

Det er enkelt å tro guiden. Franskfødte Muriel Garderet driver verkstedet, galleriet og forretningen Formas de luz, på norsk former av lys. I 1985 vant Garderet UNESCOS latinamerikanske håndtverkspris for sine enkle lamper:

- Jeg vil det skal være enkelt og funksjonelt, sier Garderet og viser frem vakkert svungne stoler laget i bambus og tre. - Dette er også slitesterke møbler som varer evig.

Like ved ligger stiftelsen Tierra Viva som lager hus laget av leire basert på lokal byggeskikk. Stiftelsen har reist flere hus i Colombia og er også prisbelønnet for sine moderne linjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer