Verdens verste dohistorier

Gikk ferien rett i dass da de spesielle sanitærforholdene åpenbarte seg? Her er lesernes beste toaletthistorier, fra Chicago til Afrika.

Publisert
Sist oppdatert
Toalettet som et fargerikt lyspunkt ...
Toalettet som et fargerikt lyspunkt ... Vis mer

Verdens verste dohistorier

 1. Tullete tørk?


I oktober kunne du lese underholdende dohistorier fra hele verden, i artikkelen Dritvittige dohistorier: Der er historier om sosiale toaletter i Kina og om toaletter med innebygget lufttørring i Japan. Der ba vi også dere lesere om å sende inn deres utrolige dohistorier, og her er noen av bidragene:

Uforståelig høyteknologisk i Chicago

I denne artikkelen kunne du lese om avanserte toaletter i Japan med vannspyling både den ene og den andre veien; og for ikke å snakke om automatisk lufttørking av bakenden. Norvald har sendt oss denne historien fra sin reise i USA:

  «Jeg var på O'Hare-flyplassen i Chicago, og måtte på do. Kom inn i avlukket som hadde et toalett med plastikkdekke over. Bare bra det, men problemet kom da jeg skulle trekke ned. Jeg fant ikke ut hvordan jeg skulle trekke ned! Det var ingen knapper du kunne trykke på, og heller ingen hightech blinkende rød føler som du kunne ta hånden fremfor. Til slutt måtte jeg gi opp og bestemte meg for å gå ut. Da kom løsningen: Automatisk toalettskylling når døren åpnes!»

... det er ikke alltid like enkelt å skjønne hvordan nye ting fungerer ...

Sittetoalett ble stådo

Skal man stå på toalettet, så skal man stå - om det så betyr å grave ned vannklosettet ... Her er Endres historie:

  «En bekjent som arbeider innenfor rørteknologi i forskjellige land hadde denne historien etter et opphold i Oman for cirka ti år siden:

  Som fremmedarbeider i Oman fikk jeg leid et hus i nærheten av min arbeidsplass. Men toalettfasilitetene var av standard sort; et hull i gulvet. Siden jeg skulle bo der i ni måneder ville jeg ha et normalt vannklosett, og bestilte derfor et, som kom etter cirka 14 dager. Jeg fikk huket tak i den lokale altmuligmannen og viste ham vannklosettet og hvor han kunne koble til vannet, og ga ham beskjed om å montere doen der hullet i gulvet var, for der var det avløp.

  Etter ca 12 timer på jobb kom jeg hjem og ble litt forundret over at han fremdeles ikke var ferdig med å montere vannklosettet. En rask inspeksjon viste at han akkurat var ferdig med å mure igjen etter seg. Vannklosettet var senket ned i gulvet slik at kun sisternen og doringen stakk opp fra gulvet. Jeg måtte klare meg med en fabelaktig fin stådo med sisterne på gulvet inntil jeg fikk et nytt vannklosett levert på døren. Neste forsøk gikk bedre - da med manual om hvordan et vannklosett normalt brukes.»

 • Her er flere leserhistorier fra Thailand, Bulgaria og Italia.

 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer