Verdens viktigste byer

Fra Buenos Aires til Barcelona, Fra Varanasi til Washington. Hva kan du om verdens byer? Test deg selv i storbykunnskap.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi skulle gjerne hatt med mange flere byer, sier skribent Ragnar Hatlem, en av forfatterne bak den ferske reiseboken Verdens viktigste byer.

- Oslo, for eksempel. Hvilken annen by har en skulpturpark som Vigelandsparken? Og Karl Johan er alltid full av liv, jeg koser meg alltid når jeg går der.

52 byer

Verdens viktigste byer tar for seg 52 byer. Felles for dem er at de byr på opplevelser og har kulturhistorisk betydning. Hver by blir presentert i korte fakta av reisekjendisen Jens A. Riisnæs, og forfatter og fototgraf Ragnar Hatlem.

- Det har vært svært vanskelig. Mange byer har flere tusen år lang historie; hvordan får man den ned kortest mulig? spør Ragnar Hatlem.

DinSide har laget en test basert på boka. Finn ut hva du kan om noen av de 52 byene forfatterne har valgt å ta med.

Vanskelige valg

Å velge ut byer til boka har heller ikke vært lett:

- Jens A. Risnæs og jeg var enige om 70-80 prosent av stedene som er presentert i boka. Vi ville ha med flere byer, for eksempel München, som er en undervurdert by, og Milano som har verdens fineste katedral. Vi vil også ha med Xi'an i Kina. Men vi har konsentrert oss om metropolene og de kulturhistorisk viktige byene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer