Verdens viktigste severdigheter

1.000 underverker rangert i gull, sølv og bronse. Her er de beste reisetipsene for et helt liv med ryggsekk på slep.

Publisert
Sist oppdatert

Globetrotter og forfatter Howard Hillman har i 30 år drevet med rangeringer og lister over verdens fremste severdigheter. Følger du disse tipsene bør du ha planene klare for de nærmeste årene på reisefot.

100 på topp

Fra Egypt til USA, fra India til Italia. Til og med Norge er representert på listen som rangerer de 100 fremste severdighetene i verden.

Hvilke 100 steder MÅ du få med deg før du arkiverer passet for godt? Her er topplisten

Norske favoritter

Howard Hillman og co har delt ut en gullmedalje til norske severdighetene. Det er de norske fjordene som får denne hederen, som eneste toppseverdighet i Norden. Hillman skriver:

Glaciers slowly carved the Fjords of Norway out of hard-rock coastal mountains. The resulting narrow fjords are walled in by incredibly steep cliffs, verdant slopes and snow-capped mountain tops.

Øvrige severdigheter fra Norge som er med på listene har alle blitt hedret med bronsemedaljer: Akershus Slott, Bryggen og Gamle Bergen, Nasjonalgalleriet, Spitsbergen og de norske stavkirkene.

Om listemakeren

Howard Hillman har besøkt flere enn 100 land, både kjente og mindre kjente. Hans hensikt er å finne verdens beste reisemål og verdens beste mat. Hillman har i 30 år drevet med rangeringer verdens fremste severdigheter, og bruker et panel av globetrottere til hjelp i arbeidet. Han har også skrevet 25 bøker som er utgitt på flere språk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer