Verdens villeste berg- og dalbaner

Raskest, høyest, lengst fall og flest skinnemeter. Vi gir deg verdens heftigste berg- og dalbaner.

Barske dragstervogner for barske karer som tør dette ...
Foto: Cedar Point Foto: Cedar Point
Barske dragstervogner for barske karer som tør dette ...
Foto: Cedar Point Foto: Cedar Point Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nykommeren Top Thrill Dragster slo flere rekorder da den startet opp i vår. Den har en topphastighet på 193 kilometer i timen, den tar deg 128 meter opp i lufta, og slipper deg ned i et 121,9 meter, 90 graders fall. Med disse tallene kan den amerikanske nykommeren skryte av å være verdens raskeste og høyeste berg- og dalbane; og dessuten den banen i verden med lengst fall.

Den høres uten tvil rask og skremmende ut, men vil dette si at det er den beste berg- og dalbanen i verden? Vi har spurt lederen for European Coaster Club, Justin Garvanovic, som reiser verden rundt for å prøvekjøre nye berg- og dalbaner.

Skroll ned for å se hva han sier om Top Thrill Dragster.Garvanovic antar at han har kjørt rundt 500 berg- og dalbaner til sammen, så man kan vel si at mannen har et visst sammenlikningsgrunnlag. Engelskmannen har tatt turen over til USA for å teste den nye Top Thrill Dragster. Og han er ganske så imponert.

- Ja, dette er verdens beste berg- og dalbane. Før jeg reiste over, tvilte jeg på dette, men det er den morsomste og mest spennende berg- og dalbanen jeg noensinne har kjørt, sier Garvanovic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer