Verdens villeste karneval

KARNEVALSGUIDE: Februar er den store karnevalsmåneden. Her er guiden til de villeste karnevalene du ikke vil gå glipp av.

Publisert
Sist oppdatert

Karneval på Rena eller karneval i Rio? Er det hete rytmer, vrikkende kropper og saftige kostymer du er ute etter, så er vel ikke valget vanskelig: Rio er karnevalenes ubestridte dronning.

Festen over alle

Brasilianske karneval er knyttet opp mot den religiøse kalenderen, og de fleste startet helgen før oskeonsdag, og kulminerer på oskeonsdagen. Karnevalet er tradisjonelt en fest før fasten. De aller fleste bedrifter stenger i hele karnavalsperioden; da er det av med grå kontordresser og på med fjær, glitter og samba i vei.

Karneval i Rio braker løs lørdag før askeonsdag hvert år. Festen varer fire dager, med parader, dans og festligheter. Karneval i Rio kan vel uten blygsel sies å være karnevalenes dronning. Paraden med sambaskolene er høydepunktet, og alle konkurrerer om publikums gunst og juryens priser. Paradene går søndag og mandag, og vinnerne paraderer den påfølgende lørdagen. En spesialbygget sambodrom huser det meste av underholdning.

  • Sted og tid: Rio, Brasil, 5. til 8. februar.

Men det er flere karneval som er vel verdt å få med seg:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer