Verdens villeste strikkhopp

Du er høyt oppe, det er langt ned. Her er verdens heftigste strikkhopp.

Høyest i verden - Bloukrans i Sør-Afrika (strikkhopperen er den lille røde prikken midt i bildet).
Høyest i verden - Bloukrans i Sør-Afrika (strikkhopperen er den lille røde prikken midt i bildet). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avstanden fra broen ned til moder jord er hele 216 meter. Du suser nedover med hodet først i vill fart mot bakken, seks, syv sekunder i fritt fall. Hvem tør egentlig dette? Jo, for eksempel Johannes Kvalevåg (24) fra Stavanger.

Strikkhoppingens Rolls Royce?

Stedet er Bloukrans River Bridge, i Sør-Afrika. Selv om han aldri hadde hoppet i strikk før, lot Johannes Kvalevåg seg lokke under sitt surfeopphold i Sør-Afrika for to år siden. Han forteller:

- Hoppet blir gjort fra undersiden av broen, og man kommer ut dit ved å gå på en gangbro like under broen. Man går i grupper på 10-15 personer, og jeg husker at det ble en del venting før det ble min tur siden det gikk 10-15 min mellom hvert hopp. Jeg ble veldig overrasket over hvor lite nervøs jeg var mens jeg ventet på tur, men ble enda mer overrasket over hvordan bena ble som gele da jeg sto med tærne utenfor kanten og så over 216 meter rett ned. Alle de andre talte ned "5 - 4 - 3 - 2 - 1 - BUNGYYY!!!!", så var det bare å kaste seg utfor... Selve hoppet var en sinnsyk opplevelse, med et fall på 6-7 sekunder som føltes som en evighet! Bakken suser mot deg, og du lurer på om ikke strikken skal begynne å stramme snart...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer