Verdiløse rettigheter

Du er ikke rettsløs selv om selskapet går konkurs og tar billettinnbetalingen din med seg i dragsuget. Spørsmålet er bare hvor mye rettighetene dine er verdt til syvende og sist.

Publisert
Sist oppdatert

De gode nyhetene først: Dersom du har kjøpt en pakkereise, er du garantert å få refundert pengene ved en eventuell konkurs, av Reisegarantifondet (RGF). Det er derfor viktig å sjekke om reisearrangøren er tilknyttet RGF. Dette skal være opplyst i enhver markedsføring av pakkereiser. Du finner en liste over hvilke reisearrangører som er tilknyttet Reisegarantifondet på fondets hjemmeside. Dersom arrangøren skulle gå konkurs mens du er på reisemålet, sikrer også Reisegarantifondet at du blir hentet hjem igjen - uten ekstra kostnader.

Rutefly - en annen historie

Sitter du med en ruteflybillett, og selskapet går konkurs, stiller situasjonen seg annerledes. Hvilke rettigheter har forbrukeren, dersom han har kjøpt flybillett i et selskap som går konkurs? Og hva med kanselleringer på grunn av økonomiske problemer, slik det synes å være tilfellet med Goodjet. Selskapet måtte kansellere avganger torsdag 5. og fredag 6. desember grunnet betalingskonflikt med flyoperatøren. Selskapet hevder selv de skal i gang med flygninger igjen fra i dag, lørdag. Spørsmålet er om de er i stand til å skaffe erstatningsfly og operatør til å drive rutene. Goodjet har ikke selv ansatte piloter, flypersonale og egne fly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer