Verdt å se langs E6

Ikke fres forbi all moroa langs Norges mest kjente transportrute.

Foto: Odd Arild Knudsen
Foto: Odd Arild Knudsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres at du aldri har kjørt langs Europavei 6. Denne veien strekker seg nemlig fra Kirkenes i nord til Svinesund i sør (og faktisk helt til Trelleborg i Sør-Sverige). 2.627 km lang er norske E6, og det sier seg selv at farter du langs denne veien er det mye å oppleve.

DinSide har fått hjelp av Innovasjon Norge til å lage en aldri så liten liste over noen av opplevelsene eller attraksjonene som venter deg om du tar av fra E6 og bevilger deg en liten feriestopp.

Som nevnt er dette bare et utvalg av spennende opplevelser langs veien. Dersom du har forslag til stopp som ikke er nevnt, så legg dem gjerne inn i debatten under.

Mellom Svinesund og Oslo

Gamlebyen i Fredrikstad - hvis du svinger av E6 og inn i Fredrikstad kan du få med deg en av Norges største attraksjoner. Gamlebyen i Fredrikstad er et trivelig stopp. Her kan du rusle rundt og se på de flotte gamle bygningene, spise en lunsj på en av de små kafeene, eller stikke innom en av håndverksbedriftene her og se hva de lager og kanksje kjøpe en gave.

Norwegian Outlet - i Vestby litt lenger inn mot Oslo ligger nyåpnede Norwegian Outlet. Dersom du har feriepenger til overs, eller været er så dårlig at utendørsaktiviteter utgår, kan du gjøre kupp på merkevarer her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer