Verst mat blant europeiske storbyer

London kommer aller dårligst ut i ny undersøkelse.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske kjøkken er på langt nær så anerkjent som for eksempel det franske eller italienske. Klassiske britiske retter som cottage pie, fish 'n chips eller yorkshire pudding er rett og slett ikke like populære som quiche lorraine eller italiensk pizza.

I en ny undersøkelse gjennomført av Tripadvisor havner tre britiske byer på topp tre-listen over byene med den verste maten. Ifølge undersøkelsen er altså London, Liverpool og Birmingham de verste byene å dra til for deg som er glad i god mat. Du bør heller reise til Roma, Paris eller Barcelona. Disse byene kommer på topplisten over byene med best kjøkken.

Denne undersøkelsen må selvsagt tas med en god klype salt. Tripadvisor har spurt 3.000 europeere om sin oppfatning av forskjellige byer, men det vites ikke om de 3.000 faktisk har vært i alle byene som nevnes i undersøkelsen, og om de har kunnskap nok til å dømme byene for det ene og det andre.

Tips til mat i London

Det kryr av restauranter i London - mange er veldig bra, men en god del er bånn i bøtta, for å si det rett ut. En tommelfingerregel er å styre unna alt som heter et eller annet med "steak house", og også være skeptisk til spisestedene som ligger midt i de mest populære turistdestinasjonene som Covent Garden og Piccadilly Circus.

Benytt deg heller av noen av de gode tilbudene til matnettsiden Toptable.co.uk. Her kan du booke restauranter som tilbyr 2 for 1-måltider, har 40 eller 50 prosent avslag på regningen, eller tilbyr flere retter for en nedsatt pris. Restaurantene er bra, og du kan til og med sjekke ut tilbudene til restauranter som er "A-list hang outs", altså restauranter der kjendisene gjerne går, dersom du vil ha litt glamour under middagen.


Det høres merkelig ut at London skal være den verste byen å gå ut og spise i. Riktignok er det mange dårlige restauranter i millionbyen, men det er svært mange veldig bra, også. Og i London, som i de fleste andre virkelig storbyer, får du mat fra alle verdenshjørner.

Når det er sagt så er det ingen overraskelse at Roma, Paris og Barcelona kommer godt ut av det. Disse byene er kjent for å ha mange bra restauranter.

London er mest spennende

Tripadvisors undersøkelse er ikke bare sorgen for London. Byen kommer bedre ut av det når det kommer til opplevelser. London troner øverst på listen over mest spennende byer, og også på listen over byene det er lettest å reise rundt i.

Undersøkelsen avdekker også at London, Paris og Venezia oppfattes som de dyreste storbyene (merk at Oslo ikke er med i denne undersøkelsen). Og selv om Roma kommer på topp på listen over flotteste by, foran Barcelona og Milano, havner Roma også på en tredjeplass på listen over de skitneste byene.

Se topp tre-listene i de forskjellige kategoriene under:

Beste kjøkken: 1. Roma 2. Paris 3. Barcelona
Verste kjøkken: 1. London 2. Liverpool 3. Birmingham
Mest spennende: 1. London 2. Paris 3. Barcelona
Enklest å reise rundt i: 1. London 2. Paris 3. Barcelona
Verst å reise rundt i: 1. Roma 2. Venezia 3. Aten
Vakrest: 1. Roma 2. Barcelona 3. Milano
Styggest: 1. Krakow 2. Birmingham 3. Gdansk
Kjedeligst: 1. Birmingham 2. Zürich 3. Gdansk
Tryggest: 1. Geneve 2. Zürich 3. London
Farligst: 1. Istanbul 2. Barcelona 3. Roma
Dyrest: 1. London 2. Paris 3. Venezia
Billigst: 1. Lisboa 2. Praha 3. Istanbul
Mest møkkete: 1. Aten 2. Istanbul 3. Roma
Renest: 1. Zürich 2. Geneve 3. Stockholm

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer