Vertikal vannvei i Berlin

Etter tre år med intens oppussing åpnet Radisson SAS Hotel Berlin igjen dørene for besøkende i den tyske hovedstaden i mars. Hotellet ligger i den trendy bydelen Mitte - midt i Berlin, rundt den nå nedrevne muren. I tråd med både bydelen og byen selv er hotellet nyskapende og ultramoderne, og det fremstår som en ren inkarnasjon av tidens ånd - eller zeitgeist - som det heter på godt tysk.

2.500 tropiske fisker kan boltre seg i en million liter saltvann i det 25-meter høye akvariet i hotellets lobby. Foto: Radisson SAS
2.500 tropiske fisker kan boltre seg i en million liter saltvann i det 25-meter høye akvariet i hotellets lobby. Foto: Radisson SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellets hovedattraksjon er den 25 meter høye akvariumstanken i lobbyen, AquaDom, der 2.500 tropiske fisk svømmer rundt i en million liter saltvann. Omtrent en fjerdedel av rommene har vindusutsikt til det marine livet, men gjester uten havutsikt trenger ikke å fortvile. I tillegg til å beskue det spektakulære tropiske fiskelivet fra lobbyen kan de ta glassheisen gjennom tanken.

Internasjonalt design

Det superlekre hotellet er et resultat av samarbeidet mellom tre tungvektere innen designverdenen; BHPS Architects (Berlin), Mohmoudieh Design (Berlin/London) og Virgile and Stone Associates (London).

Radisson SAS Hotel Berlin er en del av DomAquarée komplekset, sammen med Sea Life Center Berlin, en overbygget shoppingarkade, kontorer og luksusleiligheter med vann, lys, luft og glass som en rød designtråd.

Arkitektfirmaet BHAS har stått for størsteparten av utformingen av hotellet; hotellets rom, suiter og konferansesenteret. Hotellrommene er en videreføring av mohmoudiehdesignconcepts "prøverom" som lekent eksperimenterte med vann. 102 av hotellets 427 rom har utsikt til lobbyen - og AquaDom. Her kan det altså telles fisker, og ikke sauer om en har søvnproblemer i metropolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer