Vertikal vannvei i Berlin

Etter tre år med intens oppussing åpnet Radisson SAS Hotel Berlin igjen dørene for besøkende i den tyske hovedstaden i mars. Hotellet ligger i den trendy bydelen Mitte - midt i Berlin, rundt den nå nedrevne muren. I tråd med både bydelen og byen selv er hotellet nyskapende og ultramoderne, og det fremstår som en ren inkarnasjon av tidens ånd - eller zeitgeist - som det heter på godt tysk.

2.500 tropiske fisker kan boltre seg i en million liter saltvann i det 25-meter høye akvariet i hotellets lobby. Foto: Radisson SAS
2.500 tropiske fisker kan boltre seg i en million liter saltvann i det 25-meter høye akvariet i hotellets lobby. Foto: Radisson SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellets hovedattraksjon er den 25 meter høye akvariumstanken i lobbyen, AquaDom, der 2.500 tropiske fisk svømmer rundt i en million liter saltvann. Omtrent en fjerdedel av rommene har vindusutsikt til det marine livet, men gjester uten havutsikt trenger ikke å fortvile. I tillegg til å beskue det spektakulære tropiske fiskelivet fra lobbyen kan de ta glassheisen gjennom tanken.

Internasjonalt design

Det superlekre hotellet er et resultat av samarbeidet mellom tre tungvektere innen designverdenen; BHPS Architects (Berlin), Mohmoudieh Design (Berlin/London) og Virgile and Stone Associates (London).

Radisson SAS Hotel Berlin er en del av DomAquarée komplekset, sammen med Sea Life Center Berlin, en overbygget shoppingarkade, kontorer og luksusleiligheter med vann, lys, luft og glass som en rød designtråd.

Vertikal vannvei i Berlin


Arkitektfirmaet BHAS har stått for størsteparten av utformingen av hotellet; hotellets rom, suiter og konferansesenteret. Hotellrommene er en videreføring av mohmoudiehdesignconcepts "prøverom" som lekent eksperimenterte med vann. 102 av hotellets 427 rom har utsikt til lobbyen - og AquaDom. Her kan det altså telles fisker, og ikke sauer om en har søvnproblemer i metropolen.

Hotellrommenes rene og moderne design utfylles med ultramoderne accessoirer: alle rom er utstyrt med LCD TV-skjermer, high-speed Internett i tillegg til de vante buksepressene, vannkokerne etc.

Det britiske interiørdesign- og arkitektbyrået Virgile and Stone Associates har utformet lobbyen, restaurantene og barene. Det prestisjetunge firmaet har blant annet designet den nye shoppingavdelingen på Schipol flyplass i Amsterdam. Firmaet kan også skilte med en klientliste som rommer de fleste navnene i moteverdenens lille sorte.

I Atrium Lobby Lounge and Bar kan du nyte en G&T under AquaDomen, og fusionrestauranten HEat serverer mat fra alle verdenshjørner i varme urbane lokaler.

Vann er gjennomgangstema, og seks fotografer har utsmykket hotellet. I bakgrunnen kan du se det røde tårnet.
Vann er gjennomgangstema, og seks fotografer har utsmykket hotellet. I bakgrunnen kan du se det røde tårnet. Vis mer


Overkommelig

Billig er det riktignok ikke å bo på det nye hotellet, men prisene burde være overkommelig for de fleste som besøker byen i et par dager. Standardrommene får du fra 160 euro (1.355 kroner) per natt utenfor sesongen, og 180 (1.524 kroner) i høysesongen.
Vil du ha utsikt mot AquaDomen eller Berlinerdomen må du bo businessclass. Da må du ut med 190 euro (1.609 kroner) i lavsesongen eller 210 (1.778) i høysesongen. I tillegg kommer 19 euro (161 kroner) for frokost i ukedagene.

Hotellet har også en rekke suiter, som starter på 230 euro (1.947 kroner) per natt.

Radisson SAS Hotel Berlin ligger vegg i vegg med Berlinerdomen. Unter den Linde, Friedrichstrasse og Hackeshe Markt er heller ikke langt unna.
Radisson SAS Hotel Berlin ligger vegg i vegg med Berlinerdomen. Unter den Linde, Friedrichstrasse og Hackeshe Markt er heller ikke langt unna. Vis mer


Midt i smørøyet

Mitte ligger, som navnet antyder, midt i Berlin. Området rundt den gamle Berlinmuren er et av de mest spennende områdene i Berlin, og huser et mylder av kaféer, gallerier, barer, museer, og små designbutikker.

Et steinkast unna finner du Unter den Linden boulevard (eller Champs Elysées, som noen ynder å kalle den) med eksklusive designbutikker og restauranter. I nabolaget finner du også Friedrichstrasse og kunstnerkvarteret Hackeshe Markt; og om du bestemmer deg for et rom med byutsikt istedetfor mot akvariet er det utsikt mot den praktfulle Berlinerdomen, Alexanderplatz eller det røde rådhuset.

Les mer!

  • Storbyferie
  • Verdens dyreste hoteller

  • Designhoteller for luksushoteller
  • Slik får du billigst hotell

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer