Vestnorge

Trange fjorder og høye fjell preger denne landsdelen, som er et "must" for alle som vil oppleve Norge. Naturen er det viktigste salgsargumentet, og det er neimen ikke rart.

Publisert
Sist oppdatert

Lysefjordens Prekestol, Bryggen i Bergen og Geirangerfjorden er alle flotte severdigheter for den som tar turen vestover. Men Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland har flere ess i ermet:

SOGN OG FJORDANE

En brevandringstur på Jostadalsbreen er en storslagen opplevelse. Hvit is, irrgrønnt brevann, grønne skoger, grå fjell og (forhåpentligvis) blå himmel gir flotte synsinntrykk. Det er flere turarrangører å velge mellom, og du kan velge blant forskjellige turer. Korte turer på bare noen timer, og lengre turer som inkluderer ekspedisjoner inn i bresprekkene. Kanskje vil du ta et brevandrerkurs? Jostedalsbreen strekker seg fra Jølster til Stryn.

Eksterne lenker:Jostedalsbreen nasjonalparksenterOlden AktivJostedalen BreførarlagBreheimsenteret

I slutten av juli og begynnelsen av august kan du gå en topptur på Fanaråken. 2.068 m.o.h. ligger denne populære DNT-hytta, hvor du kan overnatte og få deg en matbit. Er du av den sporty typen kan du være med på Fanaråken Duatlon. Da sykler du fra fjorden opp til 900 m.o.h., og så løper du opp de siste 1.168 høydemeterne opp. Fanaråken ligger sørvest for Galdhøpiggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer