Vet du egentlig hva du får?

Et femstjerners hotell er ikke det samme overalt.

Illustrasjon: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet stjerner skal gi deg en oversikt over hvilken standard hotellet har, men ikke alt er like opplagt som du kanskje skulle tro.

Norge innfører for eksempel først hotellstjerner fra 1. Januar 2010. Og det betyr altså at de stjernene du ser på norske hotellene i dag, ikke er kvalitetssikret.

Stjernene kan derfor være gitt ut fra hvordan tidligere gjester karakteriserer hotellet, til hvor mange stjerner hotellet har i landets offisielle kategoriseringssysten, eller rett og slett hvor mange stjerner hotellet selv synes det bør ha.

Men hva med hotellene i utlandet?

Stjerneracet

Til tross for at ikke alle landene har like krav er innholdet i de europeiske stjernebetegnelsene listet opp på nettsiden Hotrec. Målet er altså å gi retningslinjer slik at i hvert fall vurderingen mellom hotellene i samme land skal bli mest mulig identisk.

Se våre hotellanmeldelser her!

Men ikke føl deg helt trygg. For det er fortsatt store individuelle variasjoner mellom de ulike landene. I Spania og Frankrike fokuserer de f.eks stort på rommenes størrelse, og sier omtrent ingenting om hvorvidt hotellet har svømmebasseng eller andre fasiliteter. I andre land er det motsatt; der er blant annet svømmebasseng et krav for å kunne friste gjestene med fem stjerner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer